keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Hitaat kaupungit tulevat

Ihan aluksi täytyy myöntää, että kirjoitan taas lempiaiheestani. Olen elämän yksinkertaisuuden, mietiskelyn, stressittömyyden, hiljaisuuden ja rauhallisuuden ystävä. Luen mieluummin kirjaa kuin katson elokuvan (itse asiassa en edes muista milloin viimeksi katsoin jonkin elokuvan), kirjoitan mieluummin kuin puhun; ylipäätäänkin suosin aktiviteetteja, jotka antavat tilaa ajatella.

Eilen sitten kuulin uutisen hitaista kaupungeista ja pidän ideaa kannatettavana. Itselleni tuollaista ei olisi tullut mieleen, mutta miksi ei? Uutisissa esitetyt Fiskars ja Raasepori eivät ainakaan luulisi menettävän asukkaita tuollaisen imagon vuoksi. Kaupungin vain pitää olla riittävän pieni ("ihmisen kokoinen", kuten usein kuulee sanottavan) jotta hitauden idea toimisi: kevyen liikenteen väylien suosiminen, lähellä tuotettu ruoka ja palvelut, ...Kuulostaa varsin idylliseltä. Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisia kuulumisia saamme Suomen ja miksei maailmankin hitaiden kaupunkien/kuntien toimimisesta imagonsa mukaisella tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...