maanantai 5. lokakuuta 2009

Mitä sinä ulkoistaisit elämästäsi?

Ulkoistaminen on ollut jo hyvän aikaa osa yrityselämää ja yhä useammalla meistä on siitä jo jonkinlaista kokemusta, ainakin joukkoviestimien kautta. Ulkoistamisen kautta yritykset etsivät mitäs muutakaan kuin säästöjä ja mahdollisuutta keskittyä paremmin omaan ydintoimintaansa.

Viime aikoina on kuitenkin noussut esille ulkoistaminen myös kotitalouksissa. Ilmiö on kenties peräisin jo pidemmältä ajalta, mutta saanut nyt uuden nykyaikaan sopivan nimen. Aloin ajatella asiaa tarkemmin eilen, kun eräässä televisio-ohjelmassa kysyttiin, mitä minä haluaisin ulkoistaa elämästäni. Toisin sanoen siis, mitä sellaisia asioita arkielämääni kuuluu, jotka olisin valmis antamaan jonkun toisen henkilön hoidettavaksi sillä aikaa, kun itse voisin keskittyä tärkeämpinä pitämiini asioihin.

Arvattavasti aika monelle yksi sellainen askare voisi olla kodin siivous. Epäilemättä moni olisi valmis lähettämään myös jonkun toisen puolestaan töihin arkiaamun koittaessa. Koululaiset kautta aikojen ovat toivoneet jotakuta toista tekemään tylsimmät läksyt puolestaan. Minun kohdallani se olisi varmaan ruoanlaitto, siitä kun en ole koskaan juuri välittänyt ja parhaani mukaan aina laistanut.

Sen ainakin tiedän, mitä en haluaisi elämästäni ulkoistaa: ajan viettämistä rakkaimpien perheenjäsenten ja läheisten kanssa. Omaa aikaansa arvokkaampaa lahjaa ei voine toiselle antaa. Ja toisaalta, rakkaimpien kanssa tehtynä ne tylsemmätkin kotityöt muuttuvat ehkä vähemmän tylsiksi. Siispä tähän mennessä elämäni ulkoistus on vielä kovasti lapsenkengissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...