perjantai 9. lokakuuta 2009

Tasapainoa elämään

Löysin sattumalta naistenlehdestä aukeamallisen hyviä ajatuksia siitä, miten omaan elämään voi saada järjestystä ja aikaa olennaiseen. Yhdessä kohtaa luki, että on hyvä tehdä listoja kaikenlaisista muistettavista asioista, jotta niillä ei tarvitsisi turhaan rasittaa muistiaan, joten tässä yksi muistettavista listauksista. Tähän ei ole juurikaan lisättävää.
  1. Karsi: mieti, mitkä asiat sinun on todella tehtävä ja laita ne tärkeysjärjestykseen. Opettele sanomaan ei.
  2. Listaa: listaa elämäsi arvokkaat asiat, luota ja toimi oman arvojärjestyksesi mukaan. Mitä haaveita haluaisit tulevaisuudessa toteuttaa?
  3. Pysähdy: ajattele omaa elämääsi pitemmällä tähtäimellä. Miltä haluaisit elämäsi näyttävän viiden vuoden kuluttua?
  4. Ennakoi: mikä rauha, kun osa suurin osa asioista on hoidettu jo etukäteen!
  5. Delegoi: anna muillekin vastuuta ja yritä muuttaa totuttuja käyttäytymismalleja.
  6. Vaali hiljaisuutta: sammuta energiasyöpöt, kun et käytä niitä. Ota tavaksi rentoutua edes viideksi minuutiksi ja huolehdi, että saat riittävästi unta.
  7. Luo rutiinit: aikaa vapautuu jokapäiväisestä suunnittelusta. Jousta silti tarpeen tullen ja nauti silloin tällöin spontaanisuudestakin.
  8. Järjestä: sekaisin olevat asiat aiheuttavat ahdistusta myös mielessä. Kun pohjatyö on tehty, sujuu arkistojen ylläpito jo mukavasti.
  9. Ole rohkea: Ota tarvittaessa vastaan ulkopuolista apua. Sinä olet oman elämäsi asiantuntija. Kun olet tehnyt jonkin päätöksen, pysy siinä.
  10. Nauti: opi kuuntelemaan ja arvostamaan itseäsi kuin parasta ystävääsi. Muista myös, että positiivinen asenne on tarttuvaa.
Lähde: Kodin Kuvalehti 21/2008 (23.10.2008) s. 66-67.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...