torstai 8. lokakuuta 2009

Top 10 tekosyytä olla käyttämättä hijabia

Tässä reippaalla kädellä lyhennetty versio eräästä mielenkiintoisesta artikkelista, jonka halusin näin myös itselleni talteen.

Top 10 tekosyytä musliminaisilta, jotka eivät käytä hijaabia
Huwayda Isma’eel, Al-Bayaan Magazine

Astu katumuksen junaan, oi siskoni, ennen kuin se kulkee ohi sinun asemasi. Pohdiskele syvästi, oi siskoni, sitä, mitä tapahtuu tänään ennen kuin huominen tulee. Ajattele, siskoni, alkaen nyt.

Tekosyy yksi: En ole vielä vakuuttunut hijaabin tarpeellisuudesta.
- Jos tämä sisko on vakuuttunut islamista, niin kuinka hän sitten ei voi olla vakuuttunut sen määräyksistä?

Tekosyy kaksi: Olen vakuuttunut islamilaisesta pukeutumisesta, mutta äitini estää minua käyttämästä sitä, ja jos olen tottelematon häntä kohtaan, joudun (Helvetin) Tuleen.
- Kuinka voit totella äitiäsi ja olla tottelematta Allahia, Joka loi sinut ja sinun äitisi?

Tekosyy kolme: Minun asemani ei salli sitä että korvaan pukuni islamilaisella puvulla.
- Tee asioita Allahin (swt) anteeksiannon etsimisen sekä Hänen Paratiisiinsa astumisen tiellä, ja anna vähemmän arvoa tämän maailman korkeahintaisille ja arvokkaille asioille sekä omaisuudelle.

Tekosyy neljä: Minun maassani on erittäin kuumaa enkä kestä sitä. Kuinka voisin kestää sitä jos käyttäisin hijaabia?
- Paratiisi on vaikeuksien ja työnteon ympäröimä, kun taas Helvetin tuli on houkutusten, himojen ja halujen ympäröimä.

Tekosyy viisi: Pelkään että jos alan käyttää hijaabia, otan sen pois joskus myöhemmin, koska olen nähnyt niin monien muiden tekevän siten!!
- Jos pidät tiukasti kiinni johdatuksen aiheuttajista ja maistat uskon makeutta, et tule hylkäämään Allahin (swt) määräyksiä niitä noudatettuasi.

Tekosyy kuusi: Jos käytän hijaabia, kukaan ei mene kanssani naimisiin, joten jätän sen pois siihen saakka.
- Ei ole mitään siunausta avioliitossa, joka on perustettu syntisyydelle ja turmeltuneisuudelle.

Tekosyy seitsemän: En käytä hijaabia perustuen siihen, mitä Allaah (swt) sanoo: “Ja julkista Herrasi siunaukset” [Ad-Duhaa 93:11]. Kuinka voisin peittää sen, millä Allaah on minua siunannut, silkinpehemeistä hiuksista ja lumoavasta kauneudesta?
- Onko olemassa suurempaa siunausta ja suosiota naiselle, kuin johdatus ja hijaab?

Tekosyy kahdeksan: Tiedän että hijaab on pakollinen, mutta alan käyttää sitä kun Allaah (swt) johdattaa minut tekemään niin.
- Mikäli tämä sisko todella olisi vakavissaan johdatuksen tavoittelemisesta, hän olisi ponnistellut kovasti oikeiden keinojen avulla sen saavuttaakseen.

Tekosyy yhdeksän: Ei ole vielä sen aika. Olen vielä liian nuori käyttämään hijaabia. Teen sen sitten kun olen vanhempi ja sen jälkeen kun olen tehnyt Hajjin!
- Lakkaa olettamasta, että jokin tulevaisuuden odotus elämässäsi tulee todella tapahtumaan!! Kuinka voit taata oman elämäsi edes huomiseen asti?

Tekosyy kymmenen: Pelkään että mikäli käytän islamilaisia vaatteita, minut leimataan kuuluvaksi johonkin ryhmään tai toiseen, ja vihaan puoluehenkisyyttä.
- Ole Allahin (swt) tyytyväisyyden tavoittelemisen tiellä sekä toivossa Hänen armostaan ja menestyksestä Paratiisissa, ja heitä ihmisten ja jinnien joukossa olevien paholaisten sanomiset päin seinää!! Pidä tiukasti kiinni Allahin lainsäädännöstä poskihampaillasi, ja seuraa ponnistelevien ja tietävien Uskovaisten Äitien sekä naispuolisten Seuralaisten esimerkkiä (olkoon Allaah heihin kaikkiin tyytyväinen).

Johtopäätöksenä: Sinun vartalosi on näytillä Shaitaanin torilla, vietellen miesten sydämiä. Hiustyylit, tiukat vaatteet jotka näyttävät jokaisen vartalosi yksityiskohdan, lyhyet asut jotka näyttävät sääresi ja jalkasi, näyttävät, koristeelliset ja tuoksuvat vaatteet kaikki vihatuttavat Armeliaimman ja miellyttävät Shaitaania. Jokainen päivä, joka kuluu sinun ollessasi tässä tilassa, vie sinut vielä etäämmälle Allahista ja tuo sinut lähemmäksi Shaitaania. Jokainen päivä kirouksia ja vihaa ohjataan sinua kohti taivaista, kunnes kadut. Jokainen päivä tuo sinut lähemmäksi hautaa, ja Kuoleman enkeli on valmiina ottamaan sinun sielusi.

Artikkeli löytyy kokonaisuudestaan osoitteesta http://muwahhiduun.wordpress.com/

2 kommenttia:

 1. Uskomatonta!!! Olen käyttänyt joka ikistä edellä mainittua tekosyytä! :O Mietin tässä että ovatko nämä todellakin vain tekosyitä vai "todellisia" esteitä, sillä itse olen suhteellisen itsevarma muslimina ja tietoinen uskostani mutta tietyt asiat vain tuntuvat ylitsepääsemättömän vaikeilta! Menettäisin ainakin nykyisen työni, jonka teen tunnollisesti ja josta pidän. Olen työnanatajani ensimmäinen työntekijä, luottamustehtävässä. Työnantajani, läheinen perheenystävä, työllistää myös muita perheenjäseniäni, joten vaarantaisin heidänkin työsuhteensa... Tekosyitä on kymmeniä mutta niiden takana piilee eksistentiaalisia pelkoja, kuten tulla oman perheensä hylkäämäksi, tuottaa omalle perheelleen häpeää ja huolia, jne. "Muslimikulttuureissa" usein kuvitellaan että länsimainen ihminen on (toisin kuin heillä) täysin vapaa tekemään ja olemaan tekemättä mitä lystää, eikä perheen "kunniaa" ole olemassakaan. Asia voi olla kuitenkin päinvastoin. Pienemmissä perheissä vanhempien (yksinhuoltajaperheissä tilanne vielä kärjistyy) painostus/huoli/odotukset kohdistuvat esimerkiksi kahteen lapseen, joilla ei ole varaa "uida vastavirtaan" tai kapinoida. Itse olen kolmen tyttären yksinhuoltajaäidin esikoinen. Sen lisäksi äitini on ulkosuomalaisena yksin ns. "vieraassa maassa" ja isäni kuollut, joten tunnen myös olevani äitini ainut henkinen tuki ja vastuussa perheeni maineen ylläpitämisestä ja henkisestä tasapainosta. Olen siis tyypillinen "isosisko". Valitettavasti äitini perhe suomessa ei ole järin avoin ulkomaailmalle, enemminkin päinvastoin, jotkin mielipiteet ovat hyvinkin rasistisia ja (anteeksi) idioottimaisia. Tietenkin haluan suojella äitiäni sieltä tulevilta solvauksilta mutta niin myös hän haluaa suojella minua niiltä. Joten tilanne on kaiken kaikkiaan hyvin tulenarka ja siksi tunnen suurta empatiaa niitä siskoja kohtaan, jotka painiskelevat huivi-asioiden kanssa. En usko että kukaan haluaa vastustaa Jumalan lakia ja luulen että monien huoli siitä, miten hänen vaatetus yms. tuomitaan on suurempi kuin miltä se ulospäin vaikuttaa. Näin Ramadanin aikana teen runsaasti Du'ata kaikkien siskojen puolesta että nämä asiat ja päätökset helpottuisivat ja että löytäisimme Jumalan avulla rohkeuden ratkaista asia suuntaan tai toiseen!

  "Eikö Jumala ole tuomareista oikeudenmukaisin?" Koraani, 95:8

  Kiitokset Nadia tämän artikkelin julkaisemisesta ja anteeksi että vuodatin nyt melkein sivukaupalla tänne komettipalstallesi! Arka aihe ;)

  VastaaPoista
 2. Rauhaa Kastehelmi,

  kiitos kommentista. Anteeksi, etten ole vastannut takaisin aikaisemmin, vaikka mieli olisi kyllä tehnyt. Sinulla, kuten varmasti aika monella muullakin suomalaismuslimilla on haasteita noudattaa islamin mukaista pukeutumista ja sovittaa se suomalaisen perheen, sukulaisten, työpaikan ym. odotuksiin. Olen itsekin kohdannut ja pohtinut paljon samoja asioita, joten et ole ajatuksiesi kanssa yksin. Ja itsekin olen vielä matkalla islamin kokonaisvaltaiseen toteuttamiseen elämässäni, mutta hiljaa hyvä tulee, insha Allah.

  Joskus selailen mielenkiinnolla aiheita, joista kirjoitin muutama vuosi sitten, jolloin olin islamin kanssa aika paljon enemmän alkutaipaleella kuin vaikkapa nyt. Tämä postaus on yksi niiltä alkuajoilta ja ainakin omalta osaltani voin sanoa, että ajatusmaailmani on tämän tekstin jälkeen saanut vähän enemmän harmaan sävyjä pelkän mustavalkoisen ajattelun sijaan. Se koskee myös hijabin käyttööä tai käyttämättömyyttä. Jokaisen musliman on tehtävä se valinta itse eikä mielestäni ole muiden asia sitä päätöstä tuomita.

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...