lauantai 21. marraskuuta 2009

Istanbul yksi kulttuuripääkaupungeista 2010

Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä ensi vuosi tuo tullessaan...

Unesco uhkaa poistaa Istanbulin maailmanperintölistaltaan
17.11.2009 21:04
Helsingin Sanomat

YK:n tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco uhkaa poistaa Turkin Istanbulin maailmanperintö-listaltaan. Uhkauksen syynä on se, että osa kaupungin kulttuuriaarteiden kunnostuksista on asiantuntijoiden mukaan tehty huonosti. Asiasta kertoo Ylen Uutiset.

Istanbul on yksi Euroopan ensi vuoden kulttuuripääkaupungeista. Tämän vuoksi kaupungissa on kunnostettu vauhdilla historiallisia kohteita, esimerkiksi Hagia Sofiaa ja kaupungin muureja.
Kunnostuksia on kuitenkin arvosteltu ankarasti. Esimerkiksi muurit muistuttavat asiantuntijoiden mukaan nyt enemmän Hollywood-lavasteita. Unesco on jopa uhannut siirtää Istanbulin uhanalaisten maailmanperintöjen joukkoon, jos Turkki ei ota huomioon kunnostustekniikoita ja suojelun periaatteita.

Kulttuuripääkaupunkivuoden aikana Istanbulissa nähdään yli 400 eri tapahtumaa ja projektia. Mukana on muun muassa Bysantin ajasta kertova näyttely ja U2:n konsertti. Istanbulin ohella vuoden 2010 Euroopan kulttuuripääkaupungeiksi on nimetty Saksan Essen ja Unkarin Pécs.
Vuonna 2011 kulttuuripääkaupunkeina toimivat Suomen Turku sekä Viron pääkaupunki Tallinna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...