torstai 26. marraskuuta 2009

Kirja-arvio: Rei Shimura Havaijilla

Tunnustaudun Rei Shimura-faniksi. Vaikka en muuten olekaan japanilaisen kulttuurin tai elämäntavan perään, jokin itse Rei Shimuran persoonallisuudessa (tai vaihtoehtoisesti Sujata Masseyn tavassa kirjoittaa) viehättää minua niin, että olen lukenut kaikki käsiini saamat Rei-kirjat. Rei Shimura Havaijilla on näistä kaikkein tuorein.

Kirjan nimen mukaisesti tapahtumat sijoittuvat Havaijille, jonne Rein perhe on sanut kutsun saapua viettämään Shimuroiden suvun kaukaisemman haaran sukulaismiehen 88-vuotissyntymäpäiväjuhlaa. Kutsu kuitenkin osoittautuu vain sivujuonteeksi, sillä Havaijin-sukulaisilla on mielessään muutakin kuin sukujuhlan viettäminen. Tarina keskittyy vuosikymmeniä vanhan maanomistajuuskysymyksen selvittämiseen. Lisämausteena alueella riehuu vaarallinen maastopalo, joka on viedä juhlavierailta hengen ja jonka sytyttämisestä syytetään Rein sukulaispoikaa. Rei alkaa tutkia hämäriä yksityiskohtia ja saa ruokamyrkytyksen alkaessaan päästä liian lähelle paljastavia johtolankoja. Monien vaiheiden jälkeen tarina saa kuitenkin onnellisen lopun eikä vähiten siksi, että Rei solmii avioliiton rakastamansa miehen kanssa.

Kirja on yhtä mukaansatempaava kuin sarjan muutkin osat. Masseylla on taito kirjoittaa tarina hyvin yksityiskohtaisesti ja luoda juonesta niin tiheä, että lukija tuntee seuraavansa tapahtumia kuin kärpäsenä katossa - tai kirjan teeman mukaisesti, pikkuruisena kuuntelulaitteena Rein puvun kätköissä. Kirja on täynnä jännittäviä juonenkäänteitä alusta aivan loppuun saakka. Suosittelen modernista jännityskirjallisuudesta pitäville.


Tekniset tiedot:
Massey, Sujata: Rei Shimura Havaijilla
Suomentaja: Paula Korhonen
ISBN: 978-951-20-7849-3
Gummerus 2009
Sidottu, 349 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...