lauantai 2. tammikuuta 2010

Kirja-arvio: Alkemisti

Olin lukenut tämän klassikon jo kerran aikaisemmin joitakin vuosia sitten. Muistelin kirjan olleen hyvä, joten siksi ajattelin, että olisi kenties paikallaan lukea se uudestaan. Samalla huomasin, että Coelholla on muitakin mielenkiintoisilta kuulostavia kirjoja, joten samalta kirjailijalta on tulossa kenties lisääkin kirja-arvioita tähän blogiin, jos Jumala suo.

Alkemisti kertoo andalusialaisesta nuorukaisesta nimeltä Santiago, joka on alunperin lammaspaimen. Hän pitää kiertävästä elämäntavastaan, mutta ennustajan tavattuaan hän kuulee suuresta aarteesta, joka odottaisi löytäjäänsä Egyptin pyramideilla. Ennustajan sanat saavat Santiagon lähtemään aarteen perässä Tangeriin, jossa hän menettää lampaistaan saamansa rahat. Nuorukainen joutuu työskentelemään vuoden kristallikauppiaan apulaisena ennen kuin on saanut kerätyksi uudelleen kokoon Saharan ylittämiseen tarvittavat varat.

Viimein hän tapaa alkemistia etsivän englantilaisen kulkurin, jonka kanssa Santiago lähtee ylittämään Saharan aavikkoa. Kulkueen pysähdyttyä aavikon keitaalle Santiago tapaa paitsi alkemistin, rakastuu myös silmittömästi tummasilmäiseen Fatimaan. Fatima saa kuitenkin Santiagon tajuamaan, että hänen on löydettävä aarteensa ja palattava sitten takaisin keitaalle. Niinpä Santiago jatkaa matkaa alkemistin kanssa. Matkan varrella, aarretta etsiessään, hän ymmärtää todellisen onnen ja unelmien merkityksen. Egyptin pyramideille saavuttuaan hän tietää löytäneensä aarteensa.

Luin internetistä erään toisen kirjoittajan kirja-arvostelun Alkemistista. Tuo lukija kuvasi kirjan tarinaa sadunomaiseksi, ja mielestäni se kuvaa osuvasti tämän teoksen luonnetta. Paitsi sadunomainen, teoksen tarina on myös filosofinen pohdinta elämäntien etsimisestä ja seuraamisesta, onnen tavoittelusta ja löytämisestä, rakkauden merkityksestä ja unelmiinsa uskomisesta. Ei ihme, että tämä teos on saavuttanut maailmanlaajuisen suosion.

Tekniset tiedot:
Coelho, Paulo: Alkemisti
Suomentaja: Sanna Pernu
ISBN: 978-951-9107-01-1
Bazar Kustannus Oy 2007
Sidottu, 185 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...