perjantai 19. helmikuuta 2010

Keinoja uskon vahvistamiseksi

Joskus kaipaan hengellistä oloa ja Jumalan - kunnia ja ylistys Hänelle - yhteyttä tavallista enemmän. Arkipäivän kiireiden ja askareiden keskellä usko tuntuu välillä hautautuvan jonnekin maallisen taakse. "Kuinka sen voisi ulottaa paremmin mukaan jokapäiväiseen elämään?", olen toisinaan miettinyt. "Millä pienillä keinoilla voisi saada aikaan hengellisen mielenrauhan?", on ollut myös mielessäni.

Sitten satuin lukemaan yhtä seuraamistani blogeista, johon bloginpitäjä oli kirjoittanut englanninkieliseltä Sunnipath-sivustolta löytämiään vinkkejä siitä, kuinka uskoa voi vahvistaa. Olen kääntänyt ja samalla hieman muotoillut vinkkejä suomen kieleen sopivammaksi ja kirjoittanut ne tähän alle. Vinkeissä korostuu hengellisen, Pyhän kirjallisuuden lukemisen merkitys ja yhdessäolo toisten uskonsisarien ja - veljien kanssa. Jos Jumala suo, saan hankittua itselleni tämän kevään aikana jo jonkin aikaa odottamaani hadith-kirjallisuutta, josta toivon löytäväni itselleni apua. Tässä kuitenkin ne lupaamani vinkit.

*Yritä osallistua viikoittain islamilaiseen hiljentymiseen, tapaamiseen tai kokoontumiseen.

*Mikäli mahdollista, voit osallistua jonakin viikonloppuna tai iltana jotakin islamin aihepiiriä käsittelevälle kurssille. Löydät sieltä muita muslimeja, joiden seura on hyvä keino vahvistaa uskoasi ja emania. Ja kun tunnet olevasi loppuun palanut, siellä on muita jotka ohjaavat ja auttavat sinua takaisin jaloillesi.

*Yritä lukea päivittäin osa Koraanista ja muistella Jumalaa. Ei ole ollenkaan huono idea aloittaa päivä resitoimalla Koraanin suuria.

*Yritä löytää päivittäinen hetki, jolloin voit lukea hadith-kirjallisuutta kotonasi. Laajimmin käytetty englanninkielinen hadith-kirja lienee Riyadh us Salihin. Varaa aikaa kotona muiden perheenjäsenten kanssa oleskeluun. Lyhytkin aika riittää. Päivittäinen annos Jumalan ja hänen rakastetun profeettansa -rauha hänelle- sanoja auttaa meitä kiintymään uskoomme.

*Rukouksen jälkeen tai muulla sopivalla hetkellä yritä resitoida niin monta kertaa kuin mahdollista sanat seuraavasta hadithista: Jumalan sanansaattaja -rauha ja Jumalan siunaukset hänelle- sanoi: älä unohda sanoa jokaisessa rukouksessa "Rabbi ainni ala dhikrika wa shukrika wa husni ibaadatika (Herra, auta minua muistamaan Sinua, kiittämään Sinua ja palvomaan Sinua kunnolla).(al-Nasaai, 1303)

*Joskus teemme syntiä, mikä tekee meidät heikoiksi uskossamme. Islam auttaa meitä pysymään poissa synnistä... tai synnit auttavat meitä loittonemaan islamista. Aikaisempien syntien katuminen ei ole ollenkaan huono idea. Samalla tavoin kuin meillä on tapana tehdä syntiä, meillä pitäisi olla myös tapa pyytää anteeksi syntejämme heti synninteon jälkeen. Meidän ei pitäisi koskaan vitkutella, sillä kuolema voi osua kohdallemme milloin vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...