lauantai 20. maaliskuuta 2010

Vain optimistit voivat nähdä kauniin maailman

Seuraava katkelma sopii mielestäni hyvin tähän päivään näin kevään tehdessä tuloaan. Olkoon se samalla myös sitaatti kotiinpaluumme kunniaksi. Huomautuksena seuraavan lainauksen viimeiseen kappaleeseen haluaisin kuitenkin lisätä, että mielestäni elämä on tässä päivässä eikä huomisessa. Eilinen on mennyt ja huominen vielä saapumatta, joten meillä on vain tämä päivä.

Jos talvi on sulkenut kotisi ovet ja lumikinokset ympäröivät sinua kaikissa suunnissa, katso eteenpäin tulevaan kevääseen ja avaa ikkunat raikkaaseen ilmaan. Katso eteenpäin ja näe lintujen alkavan taas laulaa. Tulet näkemään auringon heittävän kultaisia säteitään ja antavan sinulle uuden elämän, uuden unelman ja uuden sydämen. Älä matkusta aavikolle nähdäksesi kauniita puita, sillä siellä et kohtaa muuta kuin yksinäisyyttä. Katso tuhansia puita, jotka tarjoavat sinulle varjon, hedelmiään ja lintujen laulun, jotka ovat löytäneet niistä suojapaikan.

Älä yritä katsoa eiliseen ja mitä olet menettänyt, sillä kun lehti putoaa, se ei koskaan palaa takaisin, mutta jokainen kevät tuo uudet lehdet. Katso lehtien määrää sinun ja taivaan välissä ja unohda lehdet, jotka ovat pudonneet ja muuttuneet osaksi maata.

Sillä menneisyys on menneisyyttä ja sinulla on tämä päivä edessäsi, ja jos tämä päivä kerää lehtensä ja lähtee, sinulla on huominen. Älä itke eilisen perään, sillä se ei tule takaisin. Älä kadu tätä päivää, sillä se on menossa pois. Sen sijaan unelmoi, sillä huomiseen aurinko paistaa kauniisti.

- Aid Al-Qarni: A beautiful world is seen only by the optimists teoksessa You can be the happiest woman in the world. A treasure chest of reminders. (Yllä oleva suomennos allekirjoittaneen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...