torstai 8. huhtikuuta 2010

Jeesus, islamin profeetta

Olen lukenut viime viikkojen aikana yhtä matkalöydöistäni, kirjaa nimeltä Jesus - Prophet of Islam. Sen on kirjoittanut osittain Muhammad 'Ata' ar-Rahim ja hänen kuoltuaan kesken kirjoitustyön kirjan saattoi julkaisuasuunsa Ahmad Thomson.

Olin ennen islamiin palaamistani kristitty, kuten esittelytekstistänikin saattaa todeta. En ollut mitenkään mainittavan uskonnollinen, vaikka hengelliset asiat yleisesti ottaen ovat kiinnostaneet ja kiehtoneet minua lähes kaikki nuoruusvuoteni aina tähän päivään saakka. Niinpä en ollut kristinuskosta perillä käytännössä sen enempää kuin mitä siitä oli koulussa ja rippileirillä opetettu. Omaksuin peruskoulun ja kirkon välittämän kuvan kristinuskosta ja Jeesuksesta, vaikkein kaikkea ymmärtänytkään.

Nyt kun olen lukenut hieman enemmän esimerkiksi Jeesuksesta - rauha ja Jumalan siunaukset hänelle - olen saanut hänestä aivan uudenlaisen kuvan. Tuossa mainitsemassani kirjassa käy esimerkiksi ilmi
* etteivät kirkon opetukset aina vastaa Raamatun sanomaa
* että joitakin kirkon kannalta kyseenalaisia evankeliumeja on yritetty tuhota niiden sanoman leviämisen estämiseksi
* että Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen evankeliumit ovat kaikki sellaisten henkilöiden kirjoittamia, joilla ei ole ollut ensi käden kosketusta Jeesukseen
* että toisin uskovia kristittyjä on yritetty eri keinoin hiljentää kautta historian
* että kristittyjen joukossa on ollut jo kauan ihmisiä, joiden on ollut mahdotonta sulattaa ajatusta Jeesuksesta Jumalan poikana
* että Jeesusta ei ristiinnaulittu vaan hänen tilallaan oli Juudas
* että Jeesus ei noussut kuolleista
Kaikki nuo seikat yhdessä tuntuvat rapauttavan koko kristinuskon ydintä, sen perussanomaa kolminaisuusopista ja Jeesuksen jumalallisuudesta. Näin pääsiäisen aikaan katsoin uusin silmin televisiosta näytettyä pätkää Via Crucis-kulkueesta Helsingissä. Jesus - Prophet of Islam on toki muslimien kirjoittama, joten joku lukijoista voi vedota sen puolueellisuuteen. Olenkin päättänyt etsiä käsiini vielä Jaakko Hämeen-Anttilan kirjoittaman Jeesus, Allahin profeetta-kirjan ja katsoa, miltä osin se vastaa tätä nyt lukemaani kirjaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo lukemasi kirjan on tehnyt henkilö, joka ei ole kristinuskossa, joten hän ehkä arvioi asioita omasta uskonnostaan käsin. Ehkä voisi myös lukea kristittyjen tekemiä kirjoja. Voisin etsiä sinulle sellaisia jos haluat. Esimerkiksi Jeesuksen ristiinnaulitsemisestahan ja ylösnousemuksesta on todisteita Raamattua myöten, Jumalahan lähetti ainoan poikansa Jeesuksen kertomaan pelastuksen tien kun ihminen lankesi syntiin ja erkani Jumalasta.

    VastaaPoista
  2. Rauhaa,
    kiitos kommentistasi. Olet oikeassa siinä, että jokainen arvioi asioita omasta näkökulmastaan ja uskonnostaan käsin. Itse muslimina olen taipuvainen pitämään Koraania ja muita islamilaisia lähteitä luotettavampina kuin esimerkiksi Raamattua. Siksi opiskelen islamilaista kirjallisuutta oppiakseni lisää ja saadakseni useiden oppineiden näkemyksen esimerkiksi Jeesuksesta, rauha hänelle.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...