perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kirja-arvio: Käsilaukun syvin olemus. Opas (melkein) kaikkeen muodikkaaseen

Käsilaukun syvin olemus osui silmiini kirjaston hyllyltä ja heräteostoksen tapaan se oli varsinainen herätelainaus. En voi sanoa olevani muodista kovinkaan kiinnostunut tai innostunut, mutta esimerkiksi muotiblogien ja -lehtien takana täytyy olla jotakin, joka kerää niille jatkuvasti runsaasti naislukijoita. Mietin, että tämä kirja voisi antaa ilmiölle joitakin selityksiä.

Kirja tarttuu huumorin keinoin moniin muotimaailman ilmiöihin, kuten eri tuotemerkkeihin, malleihin, vaatekappaleisiin ja niiden suunnittelijoihin, ryppyvoiteisiin, juhliin, muotinäytöksiin ja julkkiksiin. Jokainen aihe on saanut kirjassa oman lukunsa, jotka on järjestetty aakkosjärjestykseen kuin tietosanakirjassa ikään. Ainakin minun kokemattomiin silmiini kirjan sisältö näyttää hyvin kattavalta ja kirjoitustyyliltään varsin suorasukaiselta.

Muoti on oiva renki, mutta on surullista, jos se pääsee naisen elämässä isännän asemaan. Kirjassa on esimerkkejä naisista, joiden elämän ainoita tarkoituksia näyttää olevan hyvältä näyttäminen muiden edessä, minkä he uskovat onnistuvat kalliiden designluomusten avulla - toisinaan paremmin ja toisinaan taas huonommin tavoitteessaan onnistuen. Epäilen, ettei tätä kirjaa ole oikein tarkoitettu minun kaltaisilleni ihmisille, sillä se jätti niin ähkyn ja pinnallisen olon, että nyt kaipaan kovasti jotain syvällisempää luettavaa.

Tekniset tiedot:
Freeman, Hadley: Käsilaukun syvin olemus. Opas (melkein) kaikkeen muodikkaaseen
Suomentaja: Sampsa Peltonen
ISBN: 978-951-796-567-5
Otava 2009
Sidottu, 281 s.
Kirjastoluokka: 90.21

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...