keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kirja-arvio: Koti eläintarhassa

Tässä taas yksi kirjastoreissun yllätyslöydöistä, joka tarttui käteeni ja osoittautui odotettua paremmaksi. En yleensä ole lukenut eläimiin liittyvää kirjallisuutta, mutta ties vaikka tilanne nyt muuttuisi.

Koti eläintarhassa on tarina siitä, kuinka englantilaisperhe kuulee myynnissä olevasta, pahoin rappeutuneesta eläintarhasta ja päättää ostaa sen itselleen. Aikaisempaa käytännön kokemusta eläinten hoidosta ei juurikaan ole eikä liiemmin ylimääräistä rahaakaan, mutta innostusta sitäkin enemmän. Toisella yrittämällä osto onnistuu ja valtava kunnostustyö pistetään alulle samalla, kun perhe tutustuu tarhan eläimiin ja niiden hoitamiseen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu, mutta uutteruudella ja työhönsä sitoutuneen henkilökunnan avulla suunta kääntyy vähitellen ylöspäin. Sitten vain jännittämään, saako eläintarha toimiluvan ja onnistuuko se luomaan aikaisemman huonon maineensa tilalle jotakin houkuttelevampaa. Kaikkea varjostaa kuitenkin tarhan hankkeen päämiehenä toimivan henkilön (eli tämän kirjan kirjoittaneen miehen) vaimon aivokasvain, joka ei ota parantuakseen.

Koti eläintarhassa on kirjoitettu melko erikoisesta aiheesta ja mikäli se on tositarina, kuten kirjan takakannessa väitetään, ei voi kuin nostaa hattua tuolle uhkarohkeaan tekoon ryhtyneelle perheelle. Kirjan lukeminen luo omalla tavallaan uskoa omien unelmien seuraamiseen ja toteuttamiseen, vaikka ne tuntuisivat välillä erikoisiltakin. Vaikeuksien keskeltäkin voi nousta voittoon, tuntuu olevan kirjan sanoma. Elävästi ja huumorilla kirjoitettu kirja.

Tekniset tiedot:
Mee, Sebastian: Koti eläintarhassa
Suomentaja: Laura Beck
ISBN: 978-951-1-22840-0
Otava 2009
Sidottu, 297 s.
Kirjastoluokka: 58.062

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...