keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kesän kynnyksellä

Joku voi kysyä, minne unohtui se helppotajuinen rukousopas, jonka julkaisemisesta kirjoitin jokin aika sitten. Vastauksena sanottakoon, että se ei ole suinkaan unohtunut mielestäni vaan on kyllä luonnoksena olemassa, mutta vaatii vielä aika lailla hiomista. Jossakin vaiheessa aiheeseen syvällisemmin perehtyessä totesin tosin mielessäni, että olen ehkä yrittänyt haukata liian suuren palan kerralla, sillä eritasoisia rukousoppaita on tähän mennessä julkaistu jo useita ja jokaisella koulukunnallakin lienee jo omansa (tai useitakin). Lisäksi luin jostakin kuin juuri minulle kohdistettuna, että rukoilu pitäisi suorittaa siten, että se on edes jonkin koulukunnan mukaan kokonaan hyväksytty - mieluiten tietysti sen koulukunnan, jota itse edustaa. Joiltakin osin puutteelliset rukoukset kun joutuu suorittamaan myöhemmin uudelleen.

Niinpä olen tähän mennessä saanut kirjoitettua jonkin verran yleisistä periaatteista rukoukseen valmistautumisesta sekä rukouksen pakollisista kohdista ja työn alla on vielä rukouksen vapaaehtoiset, mutta suositeltavat osat sekä vapaaehtoiset rukoukset. Näistä kaikista aihepiireistä on varmasti kirjoitettu jo useita oppaita, joten en yritäkään olla kaikenkattava, vaan saada jonkinlaisen yleisluontoisen esityksen kokonaiskuvan hahmottamiseksi. Pelkään kyllä jo etukäteen, että olen vielä niin amatööri rukoiluun liittyvissä asioissa, että teen jonkin perustavanlaatuisen virheen. Siksi opasta joutuu vielä hieman odottamaan, mutta jos Jumala suo, tulen sen vielä julkaisemaan.

Yksi syy siihen, miksi en ole saanut viime aikoina aikaan juurikaan uskoon tai muuhunkaan aiheeseen liittyviä tekstejä, on painiminen monien käytännön ongelmien parissa. Usko on toki läsnä jokapäiväisessä elämässäni, se on elämän tukiranka, mutta kaikenlainen syvällisempi pohdiskelu on saanut väistyä vähäksi aikaa arjen käytännön puolen haasteiden tieltä. Jostakin syystä se on tuntunut myös tavallista suurempana fyysisenä väsymyksenä. Kirjoja olen kuitenkin lukenut entiseen tapaan, sillä ne tuntuvat auttavan pitämään ajatukset kasassa. Jumala olkoon armollinen ja auttakoon meitä löytämään tien mielenrauhaan. Ameen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...