keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kirja-arvio: Elinkautinen

Elinkautinen on suoraa jatkoa (mutta samalla itsenäinen tarina) teokselle Nobelin testamentti. Toimittaja Annika Bengtzonin oma elämä on aivan hajallaan kariutuneen avioliiton ja palaneen kotitalon vuoksi ja Nobel-murhaajan tapaus vasta selvitetty, kun hän saa tutkittavakseen uuden tapauksen. Kuuluisa poliisi on murhattu kotiinsa ja murhasta syytetään hänen poliisivaimoaan. Samalla perheen nelivuotias poika on kadonnut jäljettömiin ja vähitellen vaimoa aletaan epäillä myös poikansa murhaamisesta.

Annika tuntee epäillyn naisen muutaman vuoden takaa. Julia odotti lasta samaan aikaan hänen kanssaan ja Annikan on vaikea uskoa, että tämä voisi olla murhan - tai peräti kahden murhan - takana. Oikeuslaitos on toista mieltä: oikeudenkäynti on nopea ja tapausta pidetään selvänä. Julialle luetaan elinkautinen vankeustuomio, mutta onko tapahtumassa oikeusmurha? Annikan tutkimusten aikana Julian kuolleesta miehestä löytyy yllättäviä piirteitä, jotka johtavat lopulta ratkaisun äärelle.

Elinkautinen on taattua Marklundia: mukaansatempaava tarina, jossa pohditaan myös elinkautisen vankeusrangaistuksen ja sen mahdollisen poistamisen kustannusvaikutuksia ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Kirjan päähenkilön Annikan elämään on helppo eläytyä ja hänen etsivän kykynsä ovat ilmiömäiset.

Tekniset tiedot:
Marklund, Liza: Elinkautinen
Suomentaja: Päivi Kivelä
ISBN: 951-122-219-8
Otava 2007
Sidottu, 413 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...