perjantai 11. kesäkuuta 2010

Pieni rukousopas 1/4: Rukoukseen valmistautuminen

Rukoukseen valmistautuessa on huomioitava seuraavat asiat:

1. Tieto siitä, että on rukouksen aika. Kun henkilö on varma tai melko varma siitä, että on rukouksen aika, hän voi alkaa rukoilla. Ei ole merkityksellistä, kuinka hän on tämän tiedon saanut.

2. Puhdistautuminen. Puhdistautuminen käsittää vartalon, vaatteiden ja rukouspaikan puhdistamisen. On erityisen tärkeää puhdistautua virtsasta, sillä se on haudan suurin rangaistus. Myös muut ruumiin eritteet tulisi pestä pois. Vartalosta pestään kasvot, kädet käsivarsia myöten sekä jalat nilkkoja myöten. Jos et pysty puhdistamaan jotakin epäpuhtautta, voit rukoilla silti eikä rukousta tarvitse toistaa myöhemmin.

3. Awran mukainen pukeutuminen. Miesten ja naisten tulee pukeutua islamin mukaisesti peittävästi rukousta varten. Miesten tulee peittää navan ja polvien välinen alue ja naiset peittävät koko vartalonsa kasvoja ja käsiä lukuun ottamatta.

4. Kääntyminen rukoussuuntaa, qiblaa, kohti. Tästä poikkeuksena on (vapaaehtoisten) rukousten rukoilu liikkuvassa autossa tai muussa suuntaansa usein vaihtavassa kulkuneuvossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...