keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Pieni rukousopas 3/4: Du'a-rukouksia

Seuraavaksi on lueteltu joitakin yleisimpiä du'a- eli pyyntörukouksia suoritettavaksi eri tilanteissa.

Ennen ruokailua: Bismillah (Jumalan nimeen)

Ruokailun jälkeen: Alhamdulillah (Ylistys ja kiitos Jumalalle)

Aivastettaessa: Alhamdulillah (Ylistys ja kiitos Jumalalle)

Aamulla herätessä: Alhamdulillaah-illadhi ahyaanaa ba'da maa amaatanaa wa ilayh-in-nushoor (Kaikki ylistys ja kiitos Yhdelle, joka antoi meille elämän, kun oli ensin antanut kuoleman ja Hänen luokseen me heräämme kuolleista)

Nukkumaan mennessä: Bismika amootu wa ahyaa (Sinun nimessäsi kuolen ja elän)

Ennen seksuaalista kanssakäymistä: Bismillaah. Allahumma jannibnash-Shaytaan, a jannib-ish-Shaytaana maa razaqtanaa (Jumalan nimeen. Jumala, pidä Saatana poissa luotamme ja siitä mitä suot meille (jälkikasvuna))

Kotoa poistuttaessa: Bismillaahi, tawakkaltu 'alAllahi, laa hawla wa laa quwwata illaa billaah (Jumalan nimeen, laitan uskoni Jumalaan, ei ole muuta mahtia kuin Jumala)

Vierailtaessa sairaan luona: Asalullaah, al-Adheem, Rubb al-Arsh il-Adheem an yashfiyak (Rukoilen Jumalaa, mahtavaa, mahtavan valtaistuimen Herraa, parantamaan sinut)

Astuttaessa käymälään: Bismillah Allahumma inni a'oodhu bika min al-kubthi wal-khabaa ith (Jumalan nimeen, Jumala, etsin suojaa Sinusta saastaa ja pahanilkisiä jinnejä vastaan)

Poistuttaessa käymälästä: Ghufraanak (Pyydän Sinulta anteeksiantoa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...