keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kirja-arvio: Islam-taskusanakirja

Islam-taskusanakirja syntyi Hämeen-Anttilan mukaan nopeasti syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen täyttämään tiedotusvälineiden ja tavallisten kansalaisten epätietoisuutta islamia koskevien termien suhteen. Sanakirja sisältää 37 keskeistä islamilaista termiä muutamalla rivillä selitettynä ja yksitoista muutaman sivun mittaista artikkelia islamin keskeisistä aihepiireistä, kuten fundamentalismista, sunnalaisuudesta ja shiialaisuudesta, islamin uskon pilareista ja jihadista.

Kirja on kompaktin kokoinen, helppolukuinen ja yleistajuinen esitys ja täyttää siten sille asetetut tavoitteet lisätä islamia koskevaa tietoutta sitä aikaisemmin tuntemattomien keskuudessa. Aakkosjärjestyksessä kulkevat hakusanat on helppo löytää, mikäli etsii jotain tiettyä sanaa. Jotakin kirjan suosiosta kertoo se, että se on ollut lähikirjastostani lähes jatkuvasti lainassa, joten sain sen itse käsiini vasta nyt. Itse olisin kaivannut ehkä enemmänkin hakusanoja, mutta mikäli islamiin haluaa tutustua vähän laajemmin, antaa pääkohdittaisen perehdytyksen Islamin käsikirja, joka on myös Hämeen-Anttilan teos. Olen lukemassa sitä parhaillaan, joten jos Jumala suo, voin kirjoittaa siitäkin kirja-arvion kohtapuoliin.


Tekniset tiedot:
Hämeen-Anttila, Jaakko: Islam-taskusanakirja
ISBN: 952-9842-60-0
Basam Books 2001
Nidottu, 103 s.
Kirjastoluokka: 29.7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...