keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kirja-arvio: Paikka auringossa

Kotikutoinen etsivä, virallisesta ammatiltaan iltapäivälehden uutistoimittaja, Annika Bengtzon saa taas uuden visaisen tehtävän tutkittavakseen romaanissa Paikka auringossa, joka on itsenäinen jatko-osa teokselle Elinkautinen. Varakas ruotsalaisperhe on joutunut kaasumurron uhriksi Espanjan Aurinkorannikolla sillä seurauksella, että koko perhe on kuollut yhtä tapahtumahetkellä muualla ollutta perheenjäsentä lukuun ottamatta. Bengtzon lähetetään raportoimaan murhan tutkimuksen edistymisestä, mutta hän alkaa tuttuun tapaan tehdä myös itsenäisiä tutkimuksia, jotka paitsi paljastavat odottamattomia yhteyksiä aiemmin tuttujen henkilöiden kesken, mutta myös vievät Bengtzonin samalla vaarallisiin tilanteisiin.

Juttua monimutkaistaa Kokaiinirannikko-nimellä kulkeva juttusarja, jota Bengtzon työstää samanaikaisesti kaasumurron tutkimusten yhteydessä. Marokosta kulkee Espanjan kautta muuhun Eurooppaan merkittävä kokaiinin salakuljetusreitti, jota poliisi yrittää saada tyrehdytettyä. Langat alkavat kietoutua yhteen, kun kaasumurron ja kokaiinin ja muiden huumeiden salakuljetukseen näyttääkin liittyvät huomattava määrä samoja henkilöitä. Samalla Bengtzonin henkilökohtainen elämä saa uuden käänteen, kun hänen entinen aviomiehensä saapuu Aurinkorannikolle omien työtehtäviensä vuoksi.

Marklund on ilmiömäinen tarinankertoja, jolla on taito pitää hyppysissään monia tarinan säikeitä yhtä aikaa. Eri säikeet kietoutuvat yllättävillä tavoilla yhteen pitäen ainakin minut otteessaan koko teoksen ajan. Marklund tuntuu saavan Annika Bengtzonin kirja kirjalta yhä yllättävimpiin tilanteisiin, joista hän selviää kuin ihmeen kaupalla.

Tekniset tiedot:
Marklund, Liza: Paikka auringossa
Suomentaja: Päivi Kivelä
ISBN: 978-951-1-23015-1
Otava 2008
Sidottu, 528 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...