torstai 8. heinäkuuta 2010

Kirja-arvio: Tiedon valtameri. Islamilaista viisautta

Vaikka luulin tuntevani jo lähikirjastoni islamia käsittelevän kirjallisuuden valikoiman, sattuu aina silloin tällöin mukavia yllätyksiä ja valikoimasta löytyy odottamattomia aarteita. Tällä viikolla yksi tuollaisista aarteista löysi tieni luettavakseni. Tiedon valtameri - islamilaista viisautta on Jaakko Hämeen-Anttilan eri islamilaisista lähteistä kokoama teos erinäisiä aforismeja ja viisaita ajatuksia. Lähteinä Hämeen-Anttila on käyttänyt Koraania, profeetta Muhammadin (rauha ja Jumalan siunaukset hänelle) sanontoja, imaami Alin mietteitä, filosofien ja oppineiden kirjoituksia, beduiinien sanontoja ja tuntemattomilta viisailta muistiin merkittyjä mietteitä.

Kirja on rakenteellisesti ilmava ja siksi helppolukuinen. Olisin kuitenkin mieluusti hankkinut tämän kirjan vaikka kokonaan itselleni, sillä kirjasta riittää ammennettavaa useammalle lukukerralle. Sen sisältämissä lausahduksissa riittää pureksittavaa, joten tuntuu melkein tuhlaukselta palauttaa se muiden luettavaksi vain yhden lukukerran jälkeen. Teoksen nimestä huolimatta kaikki kirjaan valikoituneet viisaat lausahdukset eivät ole peräisin muslimeilta, mikä näkyy niiden sisällössä. Näiden lausahdusten osuus on kuitenkin pieni koko kirjan sisältöön verrattuna.

Tekniset tiedot:
Hämeen-Anttila, Jaakko: Tiedon valtameri. Islamilaista viisautta
ISBN: 952-9842-44-9
Basam Books 2001
Sidottu, 157 s.
Kirjastoluokka: 10.8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...