sunnuntai 1. elokuuta 2010

Kirja-arvio: Pyhiinvaellus

Pyhiinvaellus on  - myöhäisestä ilmestymisajankohdastaan huolimatta - Paulo Coelhon ensimmäinen romaani ja kertoo hänen tekemästään pyhiinvaellusmatkasta Santiago de Compostelaan. Compostelan tie, joka tunnetaan myös nimellä pyhän Jaakobin tie tai Linnunradan tie, on ollut vuosisatojen ajan varsinkin katolilaisten suosima pyhiinvaellusreitti, joka kulkee 700 kilometrin pituisen matkan lähinnä Pohjois-Espanjassa.

Coelholla on matkallaan mukana opas, joka on kulkenut tien jo aikaisemmin ja antaa Coelholle tehtäväksi matkan eri vaiheissa erilaisia harjoituksia, jotka tunnetaan RAM-harjoitusten nimellä. Harjoitusten tarkoituksena on auttaa pyhiinvaeltajaa henkisessä kasvussa ja löytämään matkan todellisen tarkoituksen. Coelho joutuukin erilaisten koettelemusten eteen, joissa harjoitusten tuottamat opit osoittautuvat tarpeellisiksi. Pyhiinvaellus saa Coelhon vakuuttumaan kirjailijanurastaan ja auttaa häntä tarttumaan unelmiinsa.

Kirjassa on melko paljon katolilaisia elementtejä esimerkiksi rukousten muodossa ja toisaalta myös muinaisia rituaaleja ja magiaan viittaavia menoja. Siitä huolimatta sillä oli annettavaa myös minulle ja teosta voisi pitää myös yleismaailmallisena, inspiroivana henkisen kasvun kirjana. Hieno lähtölaukaus Coelhon uralle.

Tekniset tiedot:
Coelho, Paulo: Pyhiinvaellus
Suomentaja: Sanna Pernu
ISBN: 951-910-709-6
Bazar Kustannus 2006
Sidottu, 285 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...