lauantai 18. syyskuuta 2010

Kirja-arvio: Vihreän saaren puutarhoissa

Hanna Tuuri on Steiner-koulun opettajana toiminut nuorehko nainen, jonka tarkoituksena oli viettää yksi välivuosi Irlannissa. Kohtalo puuttui kuitenkin peliin ja yhdestä vuodesta on nyt muodostunut kuuden vuoden oleskelu "vihreällä saarella", jossa Tuurin puutarhainnostus sai alkunsa ja johti puutarhakoulun yhteisomistajuuteen hänen avomiehensä kanssa.

Kirjassaan Vihreän saaren puutarhoissa Tuuri kertoo kaikista niistä irlantilaisista puutarhoista, jotka ovat tehneet häneen vaikutuksen. Irlannin puutarhakulttuuri eroaa suomalaisesta ainakin siinä mielessä, että monet todelliset puutarha-alan harrastajat ovat avanneet omat yksityispuutarhansa yleisölle pientä sisäänpääsymaksua vastaan. Näin monilla ihmisillä on mahdollisuus tutustua hyvin hoidettuihin ja vaalittuihin, useimmiten joitakin erikoisuuksiakin sisältäviin puutarhoihin, jotka muuten olisivat vain omistajiensa lähipiirin ilona. Tuuri osoittaa teoksessaan, että vaikkei Irlanti olekaan yleisesti tunnettu puutarhojen luvattuna maana, on maan ilmasto mahdollistanut todella viehättävien puutarhojen perustamisen ja ylläpitämisen. Alalla on ollut harrastuneisuutta niin paljon, että sitkeimmät puutahat ovat selvinneet jopa pula- ja nälkäaikojen yli päästäkseen jälleen uuteen kukoistukseen.

Vihreän saaren puutarhoissa on sympaattinen ja hyvin elävästi kirjoitettu, selvästi puutarhoista ja puutarhanhoidosta innostuneen henkilön kirjoittama kirja. Se sopii kaltaisilleni lukijoille, joilla ei ole omaa puutarhaa, mutta kylläkin kiinnostusta alaa kohtaan. Toisaalta kirja on omiaan myös esimerkiksi alaa opiskelleille, oman puutarhan omistajille inspiraation lähteeksi.

Tekniset tiedot:
Tuuri, Hanna: Vihreän saaren puutarhoissa
ISBN: 978-951-1-24204-8
Otava 2010
Sidottu, 215 s.
Kirjastoluokka: 45.71

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...