tiistai 19. lokakuuta 2010

Uusia tuttavuuksia

Lähde: http://www.1000good/
deeds.com
Joskus elämä yllättää, kun sitä vähiten odottaa. Minulle viimeiset pari kuukautta ovat olleet hyvin yllätyksellisiä. Siinä missä olen huomannut joutuneeni kauemmaksi joistakin aikaisemmin rakkaaksi tuntemistani henkilöistä ja odottamattomia huoliakin on ollut kohdattavana ja läpikäytävänä, olen samaan aikaan saanut ilon ja kunnian saada ystävikseni ja tutuiksi muutamia muslimisiskoja. Vaikka tutustumisemme on vielä hyvin alkuvaiheessa, on minulla tunne, että olen kenties löytänyt yhden tai useamman todellisen uuden ystävän. Kaikkien koettelemusten keskellä on siis tapahtunut hyvääkin eikä minua haittaa ollenkaan se, että uudet tuttavuuteni ovat niin kutsutusta virtuaalimaailmasta: emme ole tavanneet (ainakaan vielä) kasvokkain.

Emme lopulta koskaan ole yksin: Jumala on kanssamme lähempänä kuin omat ajatuksemme tai kaulavaltimomme. Hän tuntee meidät todennäköisesti paremmin kuin me itse, niin hyvässä kuin pahassakin. Aika pelottavaakin oikeastaan: mikään ei ole Häneltä piilossa, joten olemme lopulta Hänen edessään hyvin suojattomia. Jumala on Opastaja, Valo ja Totuus - Hän tietää, mikä on parhaaksemme. Olen erityisesti viime päivinä ajatellut, että Jumala koettelee meitä monin tavoin. Hän voi lähettää meille menestystä ja toisaalta myös kurjuutta ja katsoa, kuinka selviydymme kulloisestakin tilanteesta. Osaammeko hyödyntää meille annetut mahdollisuudet ja pysyä kärsivällisinä vaikeuksien edessä?

Jumalan jatkuvasta mutta näkymättömästä läsnäolosta huolimatta on kieltämättä mukava tunne, kun on joku joka on ihan konkreettisesti jakamassa jokapäiväistä elämää, vaikkakin sitten internetyhteyden päässä. Minulla on ympärilläni perheenjäseniä, Jumalalle suuri kiitos siitä (sekin on tullut huomattua, etteivät perheenjäsenet ole mikään itsestäänselvyys). Ulkopuoliset ihmiset tuovat kuitenkin uudenlaisen lisän arkipäivään. Ystävät ja tuttavat voivat auttaa näkemään asioita uudesta näkökulmasta ja oikeissa mittasuhteissa; he antavat uutta ajattelemista; toisaalta saa hyvän mielen kun saa kuunnella ja auttaa toista ihmistä hänen haasteissaan. Toisin sanoen, meitä ei ole luotu elämään elämäämme yksin.

Internetin kautta toiseen tutustuessa piilee tietysti riskejä: onko henkilö ruudun takana sellainen kuin esittää olevansa ja kuinka paljon itsestään on turvallista kertoa. Luottamus ei kasva hetkessä, mutta niin se ei tee myöskään kasvokkain tapahtuvassa kommunikoinnissa. Mielestäni niin kutsutussa virtuaalimaailmassa on se hyvä puoli, että fyysinen maantieteellinen sijainti ei estä tutustumasta uusiin ihmisiin. Minunkin uudet tuttavani ovat osittain melkein toiselta puolelta maapalloa. Merkittävää uuden ystävyyden kannalta onkin sijaintia enemmän se, että ajatukset kohtaavat. Samalla voi internetiä käyttää hieman paremmalla omallatunnolla, oman uskon ja islamin hyväksymien ihmissuhteiden kehittämiseen.

4 kommenttia:

 1. Salaam aleikum sisko,
  Jumalalle kiitos, että Hän on tuonut elämääsi noin paljon hyvää. Vaikka olisi vastoinkäymisiä, niin pitämällä kuitenkin sydämen aina Jumalan luona, voi Hän kiittää siitä juuri tällä tavalla; tuomalla uusia asioita elämäämme.
  Uskon, että jos Jumala siunaa meitä hyvillä ystävillä, voimme vastata Hänen siunauksiin, olemalla itse hyvä ystävä uusille tuttavuuksillemme. :) Siunauksia sinulle.

  VastaaPoista
 2. Wa aleikum salam Hawa,
  kiitos kommentista. Oikeastaan yksi uusi tuttavuus, jota myös tarkoitin olet sinä :). En voi sanoa tuntevani sinua muuten kuin blogisi ja kommenttiesi kautta, mutta silti tuntuu kuin olisin saanut sinusta uuden ystävän. Myös Sisterswhoblog-verkosto on tuonut uusia tuttuja, ehkä ystäviäkin. Onhan se aika uskomaton tunne, kun huomaa Jumalan toimivan tuolla tavalla.

  VastaaPoista
 3. Ooi, totta puhuakseni, kun luin tuota kirjoitustasi, tuli minulle sama tunne sinusta! :) Ja sinun kanssasi olisi todella kiva jutella vielä enemmän, koska vaikutat todella hyvältä ihmiseltä ja ajatuksemme kohtaa niin monessa asiassa. :) Kiitos Jumalalle uudesta ystävästäni.

  VastaaPoista
 4. Salam aleikum Hawa,
  olen nyt lisännyt profiiliini yhteystiedoikseni sähköpostiosoitteeni, joten halutessasi sinne voi lähettää postia - tämä koskee myös muita, jotka haluavat ottaa yhteyttä :). En tosin tiedä, pystyykö sitä kautta vastaamaan viesteihin (en ole perehtynyt Microsoft Outlookiin, joka tuon sähköpostilinkin kautta avautuu), toivottavasti..

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...