torstai 4. marraskuuta 2010

Kirja-arvio: Elämän lempeät maut

Elämän lempeät maut kertoo Lillianista, jo lapsuudessa ruoanlaittopureman saaneesta naisesta, joka toimii ravintolansa tarkkanäköisenä kokkina ja pitää siellä myös joka kuukauden ensimmäinen maanantai Lempeiden makujen kokkauskurssia. Lillianille ruonlaitto on intohimo ja hänellä on uskomaton kyky löytää kuhunkin tilanteeseen täydellisesti sopiva ruokalaji ja valmistustapa. Kurssin osallistujat pääsevät osallisiksi hänen lahjakkuudestaan ja samalla heistä itsestäänkin paljastuu uusia piirteitä, joista he eivät ole olleet tietoisia: kaksilapsisen perheen kiireinen äiti Claire huomaa olevansa muutakin kuin rahallista palkkaa saamaton talouden ylläpitäjä; vielä alaikäinen Chloe huomaa omat ammatilliset vahvuutensa ja pääsee elämässään eteenpäin. Muodostuupa ruonlaiton yhteydessä romanttinen parikin, jota yhdistää mikäpä muu kuin hyvin laitettu ruoka. Toisin sanoen, kurssille tulleet henkilöt olivat odottaneet oppivansa parempaa ruonlaittoa, mutta huomaavatkin oppivansa samalla uusia asioita elämästään - Lillianin luona ruonlaitto ja ruonlaittaminen täyttävät sekä fyysisen että henkisen nälän.

Täytyy sanoa, että tämä kirja sattui käsiini kirjastossa sattumalta enkä itse ole mikään kokkausihminen. Silti sillä ei tuntunut olevan merkitystä, sillä Elämän lempeät maut-kirjan lukeminen tarjoaa tarinan erinäisistä, sattumalta yhteen kokoontuneista ihmisistä, joilla on jokaisella oma tarinansa kerrottavanaan. Ruoanlaitto toimii eräänlaisena kulissina, jota vasten kirjan tapahtumat tapahtuvat - tosin varsin ruokahalun herättävänä kulissina, sillä raaka-aineiden ja ruonvalmistuksen kuvailut saavat nälän kurnimaan vatsassa! Elävästi ja hyvin lämminhenkisesti kirjoitettu esikoisteos.

Tekniset tiedot:
Bauermeister, Erica: Elämän lempeät maut
Suomentaja: Helinä Kangas
ISBN: 978-952-5635-70-6
Bazar Kustannus 2009
Sidottu, 217 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...