torstai 25. marraskuuta 2010

Kirja-arvio: Meksikon-päiväkirja

Meksikon-päiväkirja on Vivi-Ann Sjögrenin matkakertomus hänen kahdelta Meksikon-matkaltaan. Sjögren kuvaa Meksikoa ylitsevuotavasti, aistit avoimina uusille vaikutteille ja kokemuksille, niin kuin taiteilijaluonteelle sopii. Sjögren käsittelee kirjassaan meksikolaista kahvila- ja katuelämää, taiteilija Frida Kahloa ja meksikolaista taide- ja käsityöperinnettä sekä katujen väkivaltaa. Hän matkustaa sademetsään muinaisten intiaanien asuinsijoille ja pohtii maan historiaa espanjalaisten vaikutuksen alaisena. Ja kun kyse on Sjögrenistä, ei myöskään ruoka- ja juomapuolta ole unohdettu: kirjan loppuosa on varattu Meksikon ruokakulttuurille ja erilaisille, osin varsin eksoottisille resepteille.

Sjögrenin kirjoitustyylissä on jotakin, jota en ole muilla kirjailijoilla tavannut. Se on rönsyilevää ja toisaalta paikoin toteavan oloista. Meksikon-päiväkirja jatkaa samalla tyylillä kuin kirjailijan aikaisemmat teokset, se on kirjoitettu kahviloissa, linja-autoasemilla, sademetsässä ja puistoissa keskellä elämää ja tapahtumia. Kirja antaa näkökulmia meksikolaiseen elämänmenoon ja valottaa myös maan pitkää ja monimuotoista historiaa varsin persoonallisella tavalla. Tämä kirja on ilo lukea, vaikka ei olisikaan kiinnostunut ruoanlaitosta.

Tekniset tiedot:
Sjögren, Vivi-Ann: Meksikon-päiväkirja
Suomentaja: Raija Jänicke
ISBN: 951-501-213-9
Schildts Förlags Ab
Sidottu, 298 s.
Kirjastoluokka: 48.314

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...