sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kirja-arvio: Profeettojen elämä

(Pahoittelen kansikuvan puuttumista.) Profeettojen elämä on kirja islamin keskeisimmistä profeetoista: Aatamista, Heenokista, Nooasta, Huudista, Aabrahamista, Joosefista, Mooseksesta, Daavidista, Jobista, Joonasta, Sakariaasta, Jeesuksesta ja Muhammadista - rauha ja Jumalan siunaukset heille kaikille. Kukin profeetoista on esitelty kirjassa omassa luvussaan, joiden pituus vaihtelee profeetasta riippuen melko paljon.

Kirja on tarkoitettu alunperin lasten- ja nuortenkirjaksi, joten sen teksti on helppotajuista, hieman yksinkertaistettua ja nopeasti luettavaa. Yksityiskohtia on karsittu ja kirjassa on lisäksi kaksi kuvaliitettä, joissa on yksi kuva kunkin profeetan elämään liittyen. Luvut etenevät kronologisessa järjestyksessä, joten profeettojen elämää voi seurata eräänlaisena jatkumona, jossa Jumala on lähettänyt ihmiskunnalle aina uuden lähettilään, kun Hänen aikaisemmat opetuksensa ovat alkaneet unohtua.

Pidin tästä kirjasta. Vaikka se on tarkoitettu lasten- ja nuortenkirjaksi, en näe mitään syytä, etteivätkö aikuisetkin voisi sen lukea. Varsinkin jos profeettojen elämästä puuttuu kokonaiskäsitys, auttaa tämä kirja hahmottamaan heidän elämäntarinaansa ennen ja jälkeen Jumalalta saadun lähetyskäskyn. Kirja on kaikessa yksinkertaisuudessaan mielestäni arvokas lisä suomenkieliseen islamin profeettoja käsittelevään kirjallisuuteen, jota on olemassa kokonaisuudessaan valitettavan vähän.

Tekniset tiedot:
Azzam, Leila: Profeettojen elämä
ISBN: 978-951-97-566-2-2
Kustannus Oy Smaragdisilmä 1999
Nidottu, 112 s.
Kirjastoluokka: 29.7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...