maanantai 15. marraskuuta 2010

Kirja-arvio: Punainen susi

Kotikutoinen salapoliisi, toimittaja Annika Bengtzon on taas vauhdissa Punainen susi-jännitysromaanissa. Hän tutkii terroristiryhmän toimintaa, kun Pohjois-Ruotsista löytyy murhattuna lehtimies. Hänellä ja Annika Bengtzonilla on yhtäläisyytenä se, että molemmat ovat tutkineet kansainvälistä terrorismia ja kirjoittaneet siihen liittyen laajoja artikkeleita. Pian kuolleen lehtimiehen tapaus saa jatkoa, kun kuolonuhreja tulee lisää: nuori poika, Tukholman lähistöllä asuva keskustan kannattaja ja lastentarhanopettaja. Vähitellen Bengtzon löytää tapausten väliltä yhteyden: kylmäverinen palkkamurhaaja ja maolaisuuden kannattaja Rangwald eli Keltainen Lohikäärme on palannut Ruotsiin tekemään uusia murhia kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen.  Pinnan alta löytyy vallan väärinkäyttöä politiikassa ja mediamaailmassa.

Punainen susi on itsenäinen jatkokertomus aikaisemmille Annika Bengtzon-romaaneille ja yhtä mukaansatempaavasti kirjoitettu kuin muutkin Marklundin teokset. Bengtzon asettaa jälleen sekä henkensä että avioliittonsa ja työpaikkansa vaakalaudalle tutkiessaan visaista tapausta, johon on sekoittunut tiedotusvälineiden ja politiikan huipun edustajia ja joka kuulostaa muiden korvissa niin uskomattomalta, että he uskovat Bengtzonin kuvittelevan kaiken omassa päässään. Kirja on uskottavasti kirjoitettu, tapahtumat olisivat oikeasti voineet tapahtua. Marklundin pettämätön tyyli jatkuu tässä kirjassa.

Tekniset tiedot:
Marklund, Liza: Punainen susi
Suomentaja: Outi Knuuttila
ISBN: 978-951-1246-14-5
Otava 2003
Sidottu, 380 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...