maanantai 17. tammikuuta 2011

Kirja-arvio: Aidosti kiltti

Olin vaikuttunut aikaisemmin lukemastani Stefan Einhornin teoksesta Aidosti viisas. Siksi päätin lukea vielä hänen toisen teoksensa Aidosti kiltti, joka on itse asiassa ilmestynyt ennen tuota aikaisemmin lukemaani kirjaa. Joka tapauksessa kirjojen kesken on paljon yhtäläisyyttä: molemmat sisältävät runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä lääkäri-kirjailijan omasta elämästä ja molemmat on kirjoitettu tavalla, joka saa ajatukset liikkeelle.

Aidosti kiltti kertoo nimensä mukaisesti, millaisia ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä oikealla tavalla kiltillä ihmisellä on. Teos valottaa kiltteyden ja etiikan välistä yhteyttä sekä kertoo, miten vääränlainen kiltteys on monin tavoin meille haitaksi mutta kiltteys aidoimmillaan puolestaan saa usein ihmeitä aikaan. Ykis teoksen perussanomista on, että kiltteys kannattaa ja että kiltteys on itse asiassa merkittävä tekijä menestyksen takana. Ja mikä lohdullista, meistä jokaisesta voi tietoisen harjoittelun tuloksena tulla kiltimpiä.

Aidosti kiltti on kirja, jota voin suositella lukemaan. Lyhyydessään ja ytimekkyydessään sen lukee melko nopeasti läpi, mutta sen herättämät ajatukset oman persoonallisuuden ja ajattelutavan kehittämisestä jäävät mieleen vielä kirjan lukemisen jälkeenkin. Tämä kirja kävisi mainiosti vaikka lahjakirjaksi.

Tekniset tiedot:
Einhorn, Stefan: Aidosti kiltti
Suomentaja: Sirpa Kähkönen
ISBN: 978-951-1-21146-4
Otava 2007
Sidottu, 205 s.
Kirjastoluokka: 17.3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...