maanantai 21. helmikuuta 2011

Käsitöitä

Muutamia kuukausia sitten kirjoituksessani ornamenteista kerroin aloittaneeni ristipistotyön, jonka aiheena on internetistä löytämäni Alhambra-niminen ornamenttimalli. Työ valmistui muutama viikko sitten, se on nyt kehystetty ja riippuu seinällä. Koska itselläni ei ole kameraa käytössä enkä siksi voi julkaista kuvaa valmiista työstä, olen laittanut alle kuvan erään toisen henkilön tekemästä työstä, jota olen käyttänyt mallina omalle työlleni. Ristipistotyössäni vaalenruskeat tähdet on korvattu kullanruskealla, violetit kuusikulmiot ovat aavistuksen verran vaaleampia, nauhojen sininen sävy kirkkaampi ja ruskea ulkoreuna on yksivärinen. Työn tausta on luonnonvalkoista puuvillakangasta ja kehyksenä on metalliseen sävyyn vivahtava ruskea puukehys.

Linkki kuvan lähteeseen on yllä olevassa tekstissä.
 Internetistä on loppujen lopuksi aika haastavaa löytää sopivia ornamenttimalleja. Olen nimittäin edelleen kiinnostunut ristipistotöistä, joissa olisi islam-aiheinen ornamenttimalli. Moskeijoiden seiniä on perinteisesti koristeltu ornamentein ja joistakin kuvista voisi poimia malleja omiinkin töihin, mutta jonkin verran suunnittelua ne vaativat. Monet ornamenteista ovat niin suurikokoisia, että niistä voi käyttää vain joitakin yksityiskohtia, mikä sinänsä on harmi.

Suurempitöisen käsityön jälkeen on tehnyt mieli pitää välillä vähän taukoa ja miettiä uusia aiheita ja mahdollisuuksia. Löysin erään neulotuista tilkuista koottavan peitteen ohjeen, jonka olen ottanut seuraavaksi työn alle. Alkuperäisestä mallista poiketen teen sen tummanruskealla, joka on jo jonkin aikaa ollut yksi lempiväreistäni. Sen väristä lankaakin oli sopivasti jäänyt yli aikaisemmasta työstäni. Ei muuta kuin puikot heilumaan näin hiihtoloman alkajaisiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...