keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kevättä ilmassa


Lähde: http://www.punkala/
itumenmatkailu.net/blogi/
?k=punkalaitumelaiset+runot
Talven pitkään jatkuneen pakkauskauden jälkeen ilmassa alkaa vihdoin olla varmoja merkkejä keväästä. On ollut mukavaa liikkua ulkona, kun olen saanut ilokseni huomata lintujen keväisen konsertin täyttävän ilman. Jospa reilun kuukauden kuluttua pääsemme taas kokeilemaan kaikkia niitä leikkipuistojen keinuja, kiikkulautoja ja muita välineitä, jotka ovat nyt vielä paksujen lumikinosten alla. Aurinko lämmittää ulkona jo nyt niin lupaavasti, että se piristää väistämättä mieltä. Aamut ovat helpompia, kun on jo herätessä valmiiksi valoisaa.

Viime viikolla alkoi epävirallinen lähtölaskenta pääsiäiseen laskiaistiistain merkeissä. Muslimeilta ei vastaavaa perinnettä löydy. Monena vuonna peräkkäin molemmat eid-juhlat ovat ajoittuneet syksyyn ja loppuvuoteen, jolloin ainakin Suomen oloissa onkin mielestäni enemmän tarvetta piristäville juhlille. Kevätpuoli on sitten tasaisempaa arkea, vähittäistä valmistautumista tulevaa paastokuukautta varten. Odotan mielenkiinnolla aikaa, jolloin esimerkiksi ramadan ajoittuu keväälle. Silloin siinä voi olla erilainen tunnelma, sillä nyt olen jotenkin mieltänyt sen kuuluvaksi enemmän syksyyn (ilmeisesti johtuen vasta lyhyestä kokemuksestani muslimina).

Keväällä on lupa odottaa tapahtuvaksi uusia asioita; ainakin tuntuu että on enemmän energiaa uusien asioiden aloittamiseen ja tekemiseen. Sain esimerkiksi vihdoin hankittua itselleni uudemman Koraanin suomennoksen. Ehdin suunnitella sen ostoa jo useamman kuukauden, kun totesin että aikaisempi, 1960-luvulta peräisin oleva suomennokseni on sanavalinnoiltaan melko vanhahtava. Eihän Koraanin sisältö itsessään ole siitä muuttunut, mutta jotenkin on sujuvampaa lukea tekstiä, jonka sanat pystyy ymmärtämään ja sisäistämään paremmin. Hämeen-Anttilan suomennosta on muutama muslimi ehtinyt kritisoimaankin, mutta täydellistä Koraania ei ole olemassakaan muutoin kuin arabiaksi.

Pitäisiköhän seuraavaksi syventyä taas arabian opintoihin, jotka ovat kohdallani tyssänneet syystä tai toisesta aivan alkuunsa... Jotain tekemistä asian kanssa voi olla sillä, että arabian kielioppikirjani etenee sellaisella nopeudella, että on vaikea pysyä mukana. Lasten oppikirja voisi olla kaltaiselleni aloittelijalle sopivampi, niin ei häviäisi motivaatio heti alussa.

Keväässä on kuitenkin mielestäni parasta aurinko. Se tekee kumman hyvää pimeän vuodenajan jälkeen, vaikka vain istuskelisi auringossa ilman sen kummempia suunnitelmia tai tavoitteita. Joka paikkaan ei tarvitse ehtiä eikä kalenteria haalia täyteen tekemistä, vaan voi välillä olla vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...