torstai 17. maaliskuuta 2011

Kirja-arvio: Missä sade leikkii. Matkalla eteläisessä Intiassa

Missä sade leikkii - matkalla eteläisessä Intiassa kertoo Eero Hämeenniemen kokemuksista hänen pitkäaikaisen oleskelunsa aikana erityisesti tamilienemmistöisellä Tamil Nadun alueella Intiassa. Kirjassa on lyhyitä lukuja eri aihepiireistä, kuten monsuunikaudesta, edelleen vaikuttavasta kastijaosta, ruoasta ja juomasta, politiikasta ja tamilitiikereistä, järjestetyistä avioliitoista ja rakkaudesta, paikallisista sairauksista, rahasta sekä hindujen ja muslimien välisistä suhteista. Hämeenniemi itse on Sibelius-Akatemiassa työskennellyt säveltäjä, joten Etelä-Intian kulttuuri- ja varsinkin musiikkiriennot saavat teoksessa oman lukunsa.

Missä sade leikkii-teos tarkastelee huumorisävytteisesti ja oivaltavasti kulttuurieroja ja intialaista elämänmenoa. Kirja on helppolukuinen ja varsin mukaansatempaava, varsinkin jos on kiinnostunut kulttuurisista kysymyksistä. Olisin kuitenkin toivonut, että Hämeenniemi olisi tuonut selvemmin esiin oman roolinsa. Kirjaa lukiessa jää väistämättä pohtimaan, kuinka kauan hän on ollut Intiassa tai miksi hän suunnannut juuri Intiaan ja opetellut tamilin kielen.

Tekniset tiedot:
Hämeenniemi, Eero: Missä sade leikkii. Matkalla eteläisessä Intiassa
ISBN: 978-952-5734-28-7
Basam Books 2008
Nidottu, 207 s.
Kirjastoluokka: 48.132

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...