torstai 17. maaliskuuta 2011

Kirja-arvio: Norsuilla etuajo-oikeus. Matkalla Etelä-Aasiassa

Norsuilla etuajo-oikeus - matkalla Etelä-Aasiassa on Eero Hämeenniemen toinen Intiaa käsittelevä teos, joka vie lukijan myös muualle Etelä-Aasiaan. Kirjassaan Hämeenniemi kiertää Indonesian ja Malediivien kautta Pohjois-Intiaan ja Nepaliin ja lopulta Etelä-Intiaan, joka on ollut Hämeenniemen kotimaa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäisen kirjan, Missä sade leikkii, tapaan teos koostuu eri aiheita käsittelevistä luvuista, joskin nyt luvut käsittelevät lähinnä sattumuksia eri maista ja kaupungeista Hämeenniemen matkan varrelta. Mukana on kengänkiillottajia, riksakuskeja, öitä hotelleissa ja pyhiä miehiä, unohtamatta Hämeenniemen erikoisosaamisaluetta eli musiikkia.

Etelä-Aasian kulttuureista ja arkipäivästä kiinnostuneille kirja tarjoaa mukavaa luettavaa. Ensimmäiseen kirjaan verrattuna tässä on enemmän Hämeenniemen omia kokemuksia Aasian-vuosien varrelta, mikä tekee mielestäni kirjasta mielenkiintoisemman. Eri kulttuurien kohdatessa väärinymmärryksiltä on mahdotonta välttyä, ja hauskoja sattumuksia on kuvattu samaan humoristiseen ja ihmisläheiseen tyyliin kuin ensimmäisessä teoksessa. Oman säväyksensä kirjalle antaa Hämeenniemen omat kokemukset vuoden 2004 tsunamista, johon teos dramaattisesti päättyy.

Tekniset tiedot:
Hämeenniemi, Eero: Norsuilla etuajo-oikeus. Matkalla Etelä-Aasiassa
ISBN: 952-5534-34-0
Basam Books 2005
Sidottu, 244 s.
Kirjastoluokka: 48.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...