sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kodin, uskonnon ja isänmaan asialla?

Sakinan kirjoituksen innoittamana kävin itsekin vastaamassa kysymyksiin eräässä vaalikoneessa. Minulla ei suoraan sanottuna ole ollut mitään mielipidettä siitä, ketä kannattaisi äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa, joten siksi ajattelin, että vaalikoneen kautta voisin saada ideoita siitä, kuka ehdokkaista vastaa eniten omia näkökantojani. Tuloksen mukaan noin puolet minulle sopivimmista ehdokkaista löytyy kristillisdemokraateista.

Vaalikoneen tulos on siinä mielessä mielenkiintoinen, että olen viime kuukausina miettinyt enemmänkin suhdettani kyseiseen puolueeseen. Erityisesti sen surullisen kuuluisan homoillan jälkeen (ohjelma jota en edes katsonut, joten olen välillisesti tulleen tiedon varassa) olen pohtinut, millainen arvomaailma suomalaisessa yhteiskunnassa nykyään vallitsee. Kaikki tuntuu olevan yhä enemmän sallittua ja joka on tätä muutostrendiä vastaan, saa vanhoillisen ja hankalan ihmisen leiman. Sympatiani ovat siksi kristillisdemokraattien puolella, joilla oli kuitenkin esittää näkemystensä tueksi kunnollisia perusteluja.

Missä määrin me uskovaiset (tai ainakin uskonnollisia arvoja kannattavat) voimme pitää yhtä, vaikka emme tunnustakaan samaa uskontoa? Olisiko kristillisdemokraateista ajamaan eduskunnassa myös meidän muslimien asioita ja arvomaailmaa? Tarkastellessani Kristillisdemokraattien vaaliohjelmaa huomasin ainakin sen, että esillä ovat maahanmuuttajien kotoutumisasiat, uskonnonopetuksen säilyttäminen ennallaan, sukupuolineutraalin avioliiton vastaisuus, ekologisen ja säästäväisen kulttuurin palauttaminen sekä kaikkien ihmiarvoinen kohtelu. Näen siinä useita yhtymäkohtia islamin opettamien arvojen kanssa. Vai mitä sanotte islamin opettamasta almujen annosta, ihmisten kunnioittamisesta, miehen ja naisen asemasta ja kohtuullisuudesta? Monet edellä mainituista kohdista ovat minulle myös henkilökohtaisesti tärkeitä ja kannatettavia. Lisäksi esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvät kysymykset ovat olleet esillä myös omassa elämässäni avioliiton myötä.

Se on ainakin varmaa, että aikaisemmin kannattamani puolue saa nyt väistyä jonkin toisen vaihtoehdon tieltä. En vain enää voi äänestää puoluetta, jonka tavoitteet ja arvot ovat siirtyneet niin kauas omistani. Onneksi tässä on vielä jokunen viikko aikaa miettiä, kenelle äänensä antaa. Ainakin vaalikoneen tulos sai miettimään asioita, mutta luulen, että käyn kokeilemassa vielä toistakin vaalikonetta ennen kuin teen lopullisen ratkaisun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...