lauantai 12. maaliskuuta 2011

Vastoinkäyminen voi olla siunaus

Pienessä syrjäisessä kiinalaiskylässä asui köyhä mies, jolla oli yksi poika ja ainoana omaisuutenaan hevonen. Eräänä päivänä hevonen karkasi. "Voi onnettomuutta!", toiset kyläläiset tulivat harmittelemaan miehelle tapahtunutta. "Mistä tiedätte, että se on onnettomuus?", mies puolestaan vastasi. Eräänä päivänä hevonen palasi miehen luo mukanaan lauma muita hevosia. "Voi onnen päivää! Nyt olet rikas", tulivat muut kyläläiset nyt sanomaan. "Mistä tiedätte, että se on onni?", vastasi mies puolestaan kyläläisille.

Eräänä päivänä miehen poika oli harjoittelemassa ratsastusta yhdellä lauman uusista hevosista, kun hän putosi hevosen selästä ja katkaisi jalkansa. "Voi onnettomuutta!", tulivat muut kyläläiset pahoittelemaan tapahtunutta. "Mistä tiedätte, että se on onnettomuus?", vastasi mies tuttuun tapaansa. Seuraavana päivänä kylään tuli joukko sotilaita hakemaan nuoria miehiä palvelemaan armeijassa. Miehen poika oli kyläläisten pojista ainoa, jonka ei tarvinnut lähteä heidän mukaansa. Katkennut jalka oli säästänyt hänet ja hän sai jäädä isänsä luokse kotiin.

Jotakuinkin tähän tapaan kulkee tarina, jonka luin jokin aika sitten muistaakseni Stefan Einhornin teoksesta Aidosti viisas (pahoittelen, jos muistan lähteen väärin). Mielestäni se on opettavainen tarina ja hyvä muistutus siitä, kuinka vastoinkäymiset eivät aina olekaan vastoinkäymisiä, vaan tapahtumia jotka voivat johtaa johonkin parempaan. Itse asiassa uskon, että vastoinkäymiset ovat mahdollisuuksia löytää asioista positiivisia puolia eikä niiden merkitystä tulisi aliarvioida. Vastoinkäyminen voi lopulta osoittautua siunaukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...