sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kasvun ihme

Mielestäni yksi hienoimmista asioista kevään saapumisessa on kasvukauden alkaminen. Aikaisemmin minulla oli enemmänkin harrastuneisuutta ja kiinnostusta huonekasvien hoitamista kohtaan, jolloin huomasin varsinkin keväisin uusien, hennonvihreiden lehtien ilmestymisen. Nykyään yksi pieni rahapuu saa toimittaa vaatimattoman pikku puutarhani virkaa. Koko talven ajan se vaikutti enemmän tai vähemmän kärsivältä ja unohdetulta (mitä se kyllä olikin), mutta viimeisen parin viikon aikana se on saanut paljon uusia lehden alkuja, joiden kasvamista on ollut ilo seurata. Kasvini on sittenkin jaksanut sinnitellä talven yli.

Kasvien ja ylipäätään luonnon herääminen talvitilasta on ihmeellinen asia. Uudet lehdet symboloivat mielestäni laajemminkin talvesta, pimeydestä ja kylmyydestä selviytymistä: pimeä aika on taas jäänyt taakse myös meidän ihmisten osalta. On aika kääntää kasvot valoa kohti. Kevät on syksyn tapaan sellainen vuodenaika, jolloin on ollut tapana aloittaa jotakin uutta, ehkä jopa kääntää uusi lehti elämässä. Tuntuu kuin ilmassa olisi muutoksen tuulia.


Lähde: http://www.vuodenluon/
tokuva.fi/default.asp?V_DOC_ID=3753
Ajatusteni kuljettamana tartuin Koraaniin ja etsin aiheeseen liittyviä kohtia. Kasvu on Koraanin mukaan  merkki Jumalalta (swt) uskoville:

Sateen Hän saattaa kasvattamaan teille peltojen viljan, oliivit, taatelipuut, viinirypäleet ja kaikenlaiset hedelmät. Totisesti, tässä on tunnusmerkkejä niille, jotka ajattelevat. (16:11)

Ja maan päällä on laajoja alueita, jotka liittyvät toinen toiseensa, viinitarhoja, viljapeltoja ja paimupuita sekä yhteen että erilleen kasvanein juurin, ja kaikkia niitä kastelee sama vesi. Ja me erotamme niistä toisia hyvän makunsa vuoksi syötäviksi. Totisesti, nämä ovat merkkejä niille, joilla on ymmärrystä. (13:4)

Hän se antaa taivaasta vettä; siitä Me aikaansaamme kaiken kasvullisuuden alun ja siitä vihreyden, josta taasen synnytämme jyvät tähkään; ja taatelintertut kasvavat palmuissa riippuen tupistaan; samoin kasvatamme Me viinitarhat, öljypuut ja granaattiomenat, toistensa kaltaiset yhtä hyvin kuin erilaiset. Katsokaa niitten hedelmiä, kun ne muodostuvat ja kun ne kypsyvät! Tässä on kyllin tunnusmerkkejä ihmisille, jotka uskovat.  (6:99)
Näin kevään edetessä edellä oleviin jakeisiin on helppo samastua ja kuvitella mielessään vähitellen lisääntyvä vehreys, joka loppukesään mennessä, satokauden kynnyksellä, saavuttaa huippunsa. Vaikka täällä Suomen oloissa ei taatelipuita tai granaattiomenoita kasvakaan, ohjaa Koraanin sanoma löytämään Jumalan Kaikkivaltiaan merkkejä kaikkialta ympäriltämme. Nyt vihreydestä ja vehreydestä on olemassa vain aavistus, mutta  vähitellen maisema muuttuu, jos Jumala niin suo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...