lauantai 14. toukokuuta 2011

Kirja-arvio: Irlantilainen aamiainen. Kertomuksia vihreältä saarelta

Irlantilainen aamiainen -kertomuksia vihreältä saarelta on toinen Hannan Tuurin teos ja nimensä mukaisesti sekin kertoo elämästä Irlannissa. Hän muutti Mayoon vuonna 2004 opiskelemaan puutarhanhoitoa ja samalla ihastui irlantilaiseen elämänmenoon siinä määrin, että jäi asumaan maahan avomiehensä kanssa. Teoksen 27 lyhyttä, novellinomaista kertomusta vievät lukijan vihreän saaren ajattoman ja omalaatuisen mielenlaadun alkulähteille: nauttimaan tuhtia lihapitoista irlantilaista aamiaista, ottamaan osaa St. Patrickin päivän paraatiin, miettimään kelttiläisyyden vaikutusta nykyirlantilaisuuteen, tulemaan mukaan hammaslääkärin vastaanotolle, käymään rautakaupassa ja vierailemaan paikallisissa hautajaisissa.

Teoksen kieli ja kirjoitustapa on Tuurin ensimmäisen teoksen tapaan kevyt ja helppolukuinen, elämästä nautiskeleva. Osa aiheista on tosin hieman surumielisiä ja teoksesta voi lähes aistia kosteiden, sateentuoksuisten nummien ikiaikaisen kutsun. Kirjan luettuaan on helppo samastua siihen, miksi Tuuri päätti jäädä asumaan juuri Irlantiin.

Tekniset tiedot:
Tuuri, Hanna: Irlantilainen aamiainen. Kertomuksia vihreältä saarelta
ISBN: 978-951-1-24504-9
Otava 2010
Nidottu, 157 s.
Kirjastoluokka: 45.71

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...