lauantai 18. kesäkuuta 2011

Kaikkein onnellisimmat ihmiset

Lähde: http://www.1000/
gooddeeds.com
Onnellisimmat ihmiset, jotka ovat koskaan eläneet maan pinnalla, olivat profeettoja. Näin siitä huolimatta, että he kärsivät enemmän kuin kukaan muu. He joutuivat kestämään ankaraa vainoa pyrkiessään välittämään viestin, jonka Allah (swt) oli antanut heille. Tämän lisäksi he joutuivat kärsimään samoista vaikeuksista, joista kaikki muut ihmiset kärsivät, kuten sairaudesta, köyhyydestä, nälästä ja janosta, ja usein tavallista suuremmassa määrin.

Kerran Profeetta Muhammad (rauha ja Jumalan siunaukset hänelle) oli niin kuumeinen, että hänen otsansa oli likomärkä hiestä ja hän kärsi silminnähden. Eräs hänen seuralaisistaan sanoi hänelle: "Kärsit melko vakavasta sairaudesta." Profeetta (saws) vastasi: "Kyllä. Minun täytyy kestää kaksinverroin vakavammista sairauksista kuin sairaudet, jotka sinun täytyy kestää. "[Musnad Ahmad]

Hän myös kärsi nälkää. Kerran vainon aikana Profeetta (saws) tuli ulos kotoaan ja totesi Abu Bakrin ja `Umarin olevan ulkopuolella. Hän kysyi heiltä: "Mikä tuo teidät ulos tähän aikaan?" He sanoivat hänelle, että nälkä. Profeetta (saws) sanoi: "Allahin kautta, sama asia, joka on tuonut teidät pois kodeistanne, on tuonut myös minut ulos."

Välillä, kuten kaivannon taistelun aikana, Profeettaa (saws) kohtasi niin vakava nälkä, että hän sitoi kaksi kiveä vatsaansa kivun lievittämiseksi.

Kaikki profeetat joutuivat kokemaan vainoa niiden ihmisten keskuudessa, joille Allah (swt) lähetti viestin. Kuitenkin profeettojen sydämet olivat vahvoja. Lisäksi he pysyivät rehteinä ja jalomielisinä kanssaihmisiään kohtaan, ja sinikkäinä, kunnes tappiot olivat kääntyneet voitoiksi.

Heidän elämänsä kauneus on hätkähdyttävä. Huolimatta siitä, mitä he saivat kestää, he kokivat enemmän onnea ja tyytyväisyyttä kuin muut ihmiset. Tämä voidaan nähdä, kuinka he käyttäytyivät ja miten he reagoivat siihen, mitä he kohtasivat elämässään.

Näemme tämän erityislaatuisen tyytyväisyyden profeetta Muhammadin (saws) elämässä selvimmin, kun hän kohtasi eniten vaikeuksia. Esimerkiksi kerran hän meni levittämään islamin sanomaa Ta'ifin kansalle. He eivät pelkästään hylänneet hänen kutsuaan, vaan kaupungin lapset ja roistot ajoivat hänet pois heittämällä häntä kivillä. Hän pakeni kaupungista kengillään, jotka olivat kastuneet hänen omasta verestään ja hänen ruumiinsa oli veren ja lian peitossa. Kun hän oli turvallisen matkan päässä, hän korotti ääntään Allahille rukoillen:

Oi Allah! Valitan Sinulle heikkoudestani, resurssien puutteestani ja heikkoudestani ihmisten edessä. Oi armollisin niistä, jotka ovat armollisia. Oi heikkojen Herra ja myös minun Herrani. Kenet olet antanut minulle tehtäväksi? Kaukaiselle kansalle, joka ottaa minut vastaan vihamielisesti? Vai viholliselle, jolle olet myöntänyt arvovallan minun ylitseni?


Niin kauan kuin et ole vihainen minulle, en välitä. Sinun suosiosi on kaikkein monimuotoisin helpotus minulle. Etsin turvaa Sinun kasvojesi valosta,  johon kaikki pimeys on hälventynyt ja jokainen asia tässä maailmassa ja seuraavassa on asetettu oikein, ettei Sinun vihasi tai mielipahasi laskeutuisi ylleni. Etsin Sinun iloasi ja tyytyväisyyttäsi, kunnes olet tyytyväinen. Ei ole voimaa eikä valtaa lukuunottamatta Sinua.

Todellinen usko Allahiin tuo tällaista tyydytystä ja onnellisuutta sydämiin. Tämä ei tarkoita, että uskovan elämä uskova on vailla koettelemuksia.

Kun puhumme ajan kulumisesta - viikoista, kuukausista, vuosista ja iästä - puhumme elämästä. Kuolleet eivät koe aikaa. Vuosisadat kuluvat ja he eivät välitä siitä lainkaan. Allah on tehnyt tämän elämän testiksi eläville. Allah sanoo: "Hän joka loi kuoleman ja elämän testatakseen, kuka teistä olisi paras teoissa." [Suura al-Mulk: 2]

Elämä on testi niin uskoville ja uskottomille. Se on testi syntisille ja hyveellisille. Jokaista testataan niin kauan kuin hän on elossa.

Mutta Jumala ei jätä meitä tässä maailmassa yksin. Hän lähetti profeettoja ja kirjoituksia valaisemaan elämämme tien. Nämä ohjeet näyttävät meille kuinka saavuttaa onnellisuus tuonpuoleisessa, mutta myös tässä elämässä. Monet ihmiset ajattelevat, uskonto koskee vain tuonpuoleista, että sen hyöty rajoittuu seuraavaan elämään. Totuus on, että aivan kuten uskonto osoittaa meille tavan saavuttaa Jumalan mielisuosiota ja palkinnon Paratiisissa, se on myös tapa, jolla uskova ymmärtää todellisen tyytyväisyyden ja onnellisen sydämen myös tässä maailmassa. Todellinen onnellisuus voi tulla vain uskosta ja tietoisuudesta Allahista.

Allah sanoo: "Onko sen sydän, jonka Jumala on avannut islamille, niin että se on valaistunut Jumalasta (parempi kuin se, joka on kovasydäminen)? Voi niitä, joiden sydämet ovat paatuneet muistamaan Jumalaa! "[Suura al-Zumar: 22]

-suomennettu Sheikki Salman al-Qadahin artikkeli IslamToday-sivustolta

1 kommentti:

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...