keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Muistikirja


Lähde: http://www.innoflame.fi/
Paljastan nyt yhden heikkouksistani: muistikirjat. Varsinkin reilu kymmenisen vuotta sitten ja sitä aikaisemmin kirjakaupat olivat heikko kohtani. Siellä minulla oli tapana mennä toimistotarvikeosastolle ja katsella kaikkia niitä kauniilla kansilla varustettuja muistikirjoja, jotka suorastaan tuntuivat kehottavan kirjoittamaan tyhjille sivuilleen muistiinpanoja ja tarinoita. Vaikka harvemmin päädyin ostamaan yhtäkään niistä, on kotiini kertynyt kuitenkin muutama, sittemmin suurimmaksi osaksi tyhjäksi jäänyt kirja. Muistikirjojen täyttäminen on helppo aloittaa, mutta usein ne ovat niin paksuja, että loppuun pääsemiseksi tarvitaan joko todella hyvä idea siitä, mitä kirjaan haluaa tallentaa tai vaihtoehtoisesti kirjan käyttäminen päiväkirjana. Toisissa muistikirjoissa on se huono puoli, että ne paisuvat huonosti suljettaviksi, mikäli niiden väliin haluaa tallentaa esimerkiksi lehtileikkeitä ja liimata kuvia. Kirjojen täyttäminen jää siis paljolti oman kirjoittamisen varaan.

Asia nousi ajankohtaiseksi taas viime viikolla, kun asioin kirjakaupassa aivan muun tarpeen vuoksi. Kuljin silloin erään hyllyn ohi ja kuinkas ollakaan, siellä oli muistikirja poikineen kesäalennuksessa. Suurin osa oli kansikuvitukseltaan liian räikeitä minun makuuni, mutta yksi miellytti islamilaista ornamenttikuviota jäljittelevällä kuviollaan. Päädyin heräteostokseen sillä verukkeella, että jos en löytäisi kirjalle käyttöä, voisin aina antaa sen ystävälleni, jonka tiedän olevan ahkera päiväkirjan kirjoittaja (ihanaa, että sellaisiakin henkilöitä vielä nykyään on olemassa).

Nyt olen ottanut muistikirjan omaan käyttööni. Olen sen verran vanhanaikainen, että käytän internetiä vain kannettavalta tietokoneelta käsin. Niinpä olen tallentanut muistikirjaani esimerkiksi Jumalan (Kunnia ja Ylistys Hänelle) 99 nimeä, joitakin yleisimmin siteerattuja suuria, haditheja, mietelauseita ja muuta vastaavaa. Pidän kirjaa mukanani käsilaukussa, joten pystyn tällä tavalla paikassa kuin paikassa, sopivan tilaisuuden tullen tai vaikkapa vain luppohetkenä lukemaan jotakin inspiroivaa. Olipa kuka mitä mieltä tahansa, luulen, että nämä muutamat kirjaan sijoittamani eurot olisi voinut paljon huonomminkin käyttää.

2 kommenttia:

  1. Jazakallahu Khayran sisko.
    Annoit todella ihanan idean jolla saan itse opiskeltua Allahin (swt) 99 nimeä.

    VastaaPoista
  2. Rauhaa sisko, mukavaa kuulla että ideastani on hyötyä muillekin kuin itselleni :).

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...