maanantai 11. heinäkuuta 2011

12 askelta onneen

Seuraavassa luettelossa on psykologi Sonja Lyubomirskyn ajatuksia siitä, mitkä asiat auttavat saavuttamaan onnellisuuden. Olen kirjoittanut listan muistiin siksi, että olen huomannut useiden muiden psykologien ja tutkijoiden päätyneen samoihin asioihin. Lisäksi on ollut mielenkiintoista huomata, että lähes jokaisella on yhtenä onnellisen ja tasapainoisen elämän "reseptissään" uskonto tai hengellinen elämä muodossa tai toisessa. Lista on julkaistu alunperin Markku Ojasen Uudistava usko-teoksessa.

Onnellisuutta lisää:

1. Kiitollisuuden ilmaiseminen
2. Optimismin edistäminen
3. Sosiaalisen vertailun ja murehtimisen välttäminen
4. Ystävällisyyden osoittaminen
5. Sosiaalisten suhteiden vaaliminen
6. Traumoja ja vastoinkäymisiä lievittävien selviytymiskeinojen oppiminen
7. Anteeksiantamisen oppiminen
8. Ajan riennon eli flow-kokemusten lisääminen
9. Elämän iloisten hetkien taltioiminen ja vaaliminen
10. Sitoutuminen tavoitteisiin
11. Uskonnon ja hengellisyyden harjoittaminen
12. Kehon hyvinvoinnista huolehtiminen

Kuinka totta!

2 kommenttia:

  1. Salam aleikum sisko,
    kiitos tästä! Tämä pitäisi melkein jo kirjoittaa ylös ja pistää sellaiseen paikkaan, mistä sen lukisi usein! Osaisi silloin ehkä vähän paremmin noudattaa näitä hyviä neuvoja omassa elämässäänkin. :)

    VastaaPoista
  2. Wa aleikum salam Hawa,
    onpa mukavaa nähdä sinut kommentoimassa täällä pitkästä aikaa! Elämän parhaat neuvot ovat yleensä niin yksinkertaisia - usein vain itse yritämme tehdä asioista liian monimutkaisia. Tämä lista oli minusta hyvä muistutus siitä, että onnellisuuden saavuttaminen on loppujen lopuksi yksinkertaisempaa kuin voisi luulla.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...