perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kirja-arvio: Halkovaras

Annika Bengtzon viettää joululomaa isoäitinsä luona kotikylässään, kun hän päättää poiketa vanhan tuttunsa Gustav-sedän luokse. Gustav, hyvin yksinkertaisissa oloissa omassa mökissään kissansa kanssa elävä vanhempi mies, kertoo Annikalle halkovarkaasta. Halkovajasta on hävinnyt Gustavin huolella pilkkomia ja kokoamia puita yön pimeimpien tuntien aikana. Pienessä kylässä kaikki tuntevat toisensa ja halot on viety pois jalkaisin, joten syyllinen ei voi olla kaukana. Annika jää varjostamaan halkovarasta jouluyöksi, kunnes aamun tunteina vajaan saapuu yllättävä henkilö, jolla on käytökselleen yllättävä selitys.

Pidän Liza Marklundin koko tuontannosta ja Annika Bengtzonin tutkimukset ovat aina yhtä jännittävää luettavaa. Halkovaras ei tee tästä poikkeusta. Se on hyvin lyhyt, alle 50 sivun mittainen, joten on aika yllättävää, että se on painettu erikseen omaksi kirjaksi. Pienen kirjan lukee nopeasti ja se käy vaikka postitettavaksi talvi-illan iloksi Marklundin tuotannosta pitävälle ystävälle.

Tekniset tiedot:
Marklund, Liza: Halkovaras
Suomentaja: Katriina Huttunen
ISBN: 978-951-1-24739-5
Otava 2010
Sidottu, 48 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...