torstai 7. heinäkuuta 2011

Kirja-arvio: Hevospoika. Isän ja pojan yhteinen matka

Hevospoika on tosielämään perustuva kertomus teksasilaisesta Isaacsonin perheestä ja erityisesti Rowan-pojasta, joka todetaan autistiseksi muutaman vuoden ikäisenä. Mikään ei tunnu auttavan, ja Rowan vetäytyy omaan maailmaansa lukuun ottamatta raivokohtauksia, kun asiat eivät suju hänen mielensä mukaan. Eräänä iltana Rowan karkaa hevosaitaukseen ja jotakin odottamatonta tapahtuu: hänen ja hevosen välillä on heti sanaton yhteys. Siitä lähtien itsekin hevosten kanssa elämänsä viettänyt Rowanin isä päättää kokeilla ratsastusta keinona auttaa Rowania parantumaan - lupaavin tuloksin. Perhe toteuttaa huiman suunnitelmansa ja matkustaa hevosten alkusijoille, Mongoliaan ja Siperiaan, tapaamaan hevoskansaa ja shamaaneja. Matkasta muodostuu unohtumaton kokemus, josta ei puutu vastoinkäymisiä mutta jolla on uskomaton päätös. Matka on käännekohta parempaan: Rowan alkaa avautua, saa ensimmäisen ystävänsä ja paranee monista oireistaan.

Kirja matkasta Mongoliaan ja Siperiaan olisi huikea kertomus jo sinänsä, mutta sama matka autistisen lapsen kanssa lisää tarinaan aivan uuden ulottuvuuden. Ei voi kuin ihailla vanhempien rohkeutta lähteä pitkälle matkalle maailman syrjäisimpään kolkkaan viisivuotiaan lapsen kanssa, jonka käytös on hyvin arvaamatonta. Uskoipa shamaanien parannuskykyihin tai ei, Hevospojan tarina osoittaa että autismista on mahdollista parantua tai ainakin päästä eroon merkittävimmistä oireista, mikä parantaa koko perheen elämänlaatua huomattavasti. Teoksen kantavana voimana on rakkaus ja vanhempien periksiantamattomuus poikansa sairauden edessä. Vaikeinakin hetkinä matkan aikana löytyy odottamattomia ilon ja toivon pilkahduksia, jotka antavat voimaa jatkaa eteenpäin. Sivuhuomautus: mielestäni kirjan nimen alaotsikko Isän ja pojan yhteinen matka vähättelee Rowanin äidin roolia tapahtumissa, sillä hän on ollut yhtä lailla hoitamassa poikaansa ja ansaitsisi tulla myös mainituksi.

Tekniset tiedot:
Isaacson, Rupert: Hevospoika. Isän ja pojan yhteinen matka
Suomentaja: Aki Salmela
ISBN: 978-951-31-4086-1
Tammi 2011
Sidottu, 326 s.
Kirjastoluokka: 99.1

3 kommenttia:

 1. As-salaamu-alaykum sister Nadia

  Masha'Allah you have a very nice blog and I see you have posted many book reviews. I haven't heard of many of these books and they all seem so interesting. I am also a fan of Paulo Coelho, his writing gives so much insight into life.

  Looks like I have a lot of great books to read!

  Stay well and thanks for sharing with us.

  VastaaPoista
 2. Wa aleikum salam Zarina,
  thanks for your kind comment and warm welcome to follow my blog! Alhamdulillah, it is nice to hear that you have found some interesting books based on my reviews. May you have good moments reading them, insha Allah :). You also have great blog, I have followed it for a while and found your articles very interesting.

  VastaaPoista
 3. Olen juuri lukemassa tätä ja olen aivan vaikuttunut! Olet oikeassa että äidin tärkeä rooli jää alaotsikossa huomioimatta.

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...