keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kirja-arvio: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kuninkaallisista, mutta et ole uskaltanut kysyä

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kuninkaallisista, mutta et ole uskaltanut kysyä lupaa vastata tavallisia kansalaisia vaivanneisiin kysymyksiin kuninkaallisten elämästä erityisesti eurooppalaisten kuningashuoneiden osalta. Kuinka kuninkaallisia tulee puhutella? Kantavatko kuninkaalliset mukanaan käteistä? Miksi kuninkaat käyttävät kruunua? Ovatko kuninkaat keskenään eriarvoisessa asemassa? Kuinka tavallinen kansalainen voi päästä naimisiin prinssin kanssa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen lukemalla tämän teoksen. Kirjan kirjoittanut Alexander von Schönburg on päässyt kurkistamaan eturivistä kuningashuoneiden elämään mentyään naimisiin kuninkaallisen kanssa ja saatuaan siten kreivin arvonimen.

Kuningashuoneet ovat säilyttäneet tietyn mystisyytensä huolimatta siitä, että osa kuninkaallisista on esiintynyt tiedotusvälineissä varsin arkisen oloisina ja heidän yksityisyytensä on vähentynyt. Ikivanha instituutio on pitänyt pintansa myös nykyaikana ja esimerkiksi kuninkaallisten häiden suosio kansalaisten keskuudessa kertoo siitä, että mielenkiinto kuninkaallisia kohtaan ei ole hävinnyt minnekään. Kuninkaallisten toilailujen kertominen lööpeissä on varma tapa saada lehden myyntiluvut korkeiksi. Von Schönburg on kirjoittanut teokseensa omakohtaisia kokemuksia kohtaamisistaan, kokemuksistaan ja tuntemuksistaan niin eurooppalaisissa kuin aasialaisissakin kuningashuoneissa ja lisännyt joukkoon aimo määrän historiaa. Osassa luvuissa historia onkin pääosassa, mielestäni ehkä vähän liiankin yksityiskohtaisesti. Luvut ovat kuitenkin melko lyhyitä, joten kirja pysyy luonteeltaan kevyehkönä lukemisena, jollaiseksi se on todennäköisimmin tarkoitettukin. Sinne tänne ripotellut hauskat ja mielenkiintoiset paljastukset tekevät tästä kirjasta kuninkaallisista kiinnostuneille sopivan lukukokemuksen.

Tekniset tiedot:
Schönburg, Alexander von: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kuninkaallisista, mutta et ole uskaltanut kysyä
Suomentaja: Tiina Hakala
ISBN: 978-951-796-573-6
Atena Kustannus 2009
Sidottu, 237 s.
Kirjastoluokka: 99.13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...