sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kirja-arvio: Huipulta huipulle. Elämänmuutos ja Everest

Carina Räihän elämässä kaikki oli ulkoisesti kohdallaan: hän oli edennyt tasaisen varmasti talousmaailman johtaviin esimiestehtäviin eikä häneltä puuttunut materiaalisesti mitään. Työtä tuntui kuitenkin olevan liikaakin ja tunnollisena ihmisenä Räihällä oli kunnianhimoisia projekteja täyttämään myös hänen vähäinen vapaa-aikansa. Elämä oli suorittamista eikä se tuonut Räihälle enää hänen toivomaansa tyydytystä. Eräänä päivänä, useamman vuoden hiljaisen pohdinnan ja varsinkin veljensä poismenon jälkeen, Räihälle tulee mahdollisuus jättäytyä pois kaiken nielevästä oravanpyörästä ja tehdä elämällään ihan mitä mieli tekee. Urheilullisena ihmisenä Räihä etsii henkistä vahvuutta joogasta, kunnes hän päättää toteuttaa pitkään kyteneen unelmansa nousta Mount Everestin huipulle. Hänestä tulee ensimmäinen suomalainen nainen maailman korkeimman vuoren huipulla.

Huipulta huipulle - elämänmuutos ja Everest on tarina henkisiä ja fyysisiä voimavaroja vaatineesta, äärimmäisissä olosuhteissa tapahtuneesta noususta Mount Everestin huipulle, jossa syntyy loppumetreillä vielä kilpailutilanne toisenkin suomalaisnaisen tavoitellessa historiallista titteliä samanaikaisesti. Samalla se on tarina unelmien toteuttamisesta ja niiden eteen ponnistelemisesta - siitä, ettei meidän tulisi tyytyä elämään, johon emme ole tyytyväisiä. Monet meistä pelkäävät muutoksia niiden tuoman epävarmuuden vuoksi. Räihä kuitenkin pyrkii osoittamaan, mitä täysin uuteen elämäntapaan hyppääminen voi parhaimmillaan tarkoittaa. Tämä teos on hieno matkakirja jylhissä maisemissa ja antaa samalla inspiraatiota omien unelmien toteuttamiseen.

Tekniset tiedot:
Räihä, Carina: Huipulta huipulle. Elämänmuutos ja Everest
ISBN: 978-951-31-5838-5
Tammi 2010
Sidottu, 158 s.
Kirjastoluokka: 79.43

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...