keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kirja-arvio: Jouluksi kotiin

Jouluksi kotiin-teoksen päähenkilö, yhdysvaltalainen Tom Langdon, on elämänsä kanssa tuuliajolla. Entinen ulkomaankirjeenvaihtaja on vaihtanut päätyönsä naisten sisustuslehtien vakiopalstan toimittajaksi ja kolmisen vuotta jatkunut etäsuhde Leliaan voisi mennä paremminkin. Saatuaan raivokohtauksen lentokentällä Langdon saa porttikiellon lentokoneeseen ja päätyy lentämisen sijaan matkaamaan Yhdysvaltojen rannikolta toiselle junalla päästäkseen joulun viettoon tyttöystävänsä luokse.

Viiden tuhannen ja yhden junanvaihdon aikana ehtii tapahtua kaikenlaista: kanssamatkustajiksi on siunaantunut esimerkiksi valepappi, naimisiin karannut nuoripari, itsestään tietoinen lakimies, suurella egolla varustettu elokuvatuottaja ja Langdonin menneisyydestä hänen pitkäaikainen rakastettunsa Eleanor, jonka kanssa tiet erosivat kauan aikaa sitten. Tapaaminen ei ole kovin lämmin, mutta pitkällä junamatkallahan ehtii vaikka mihin... Juna juuttuu Colorado-vuorilla vuosikymmenten suurimpaan lumimyrskyyn ja tänä vuonna matkustajilla onkin sen vuoksi perin erilainen joulu.

Jouluksi kotiin on lämminhenkinen ja romanttinen tarina, jossa on vanhan hyvän ajan tunnelmaa. Teos on kirjoitettu humoristiseen sävyyn ja Baldaccin kirjoitustyyli sai ainakin minut usein hyvälle tuulelle. Pitkissä junamatkoissa on sitä jotakin, jota nopeammat matkustustavat eivät pysty tavoittamaan. Tässä kirjassa on romanttisen komedian ainekset kohdallaan.

Tekniset tiedot:
Baldacci, David: Jouluksi kotiin
Suomentaja: Pekka Marjamäki
ISBN: 951-20-7186-X
Gummerus 2006
Sidottu, 288 s.
Kirjastoluokka: 1.4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...