lauantai 20. elokuuta 2011

Kirja-arvio: Tiikeri. Tositarina kostosta, elämästä ja kuolemasta

Tiikeri - tositarina kostosta, elämästä ja kuolemasta -teoksen tapahtumat sijoittuvat aivan itäiselle Venäjälle, Siperian tuolle puolelle. Keskellä taigaa, kaukana maailman keskuksista elämä on jatkunut samanlaisena jo pitkän aikaa - tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt kymmeniä vuosia sitten. Tuolla seudulla paikalliset asukkaat ja amurintiikerit ovat kautta historian jakaneet saman elinalueen vaihtelevalla menestyksellä. Salametsästyksen vuoksi tiikeripopulaatio on kutistunut vain murto-osaan entisestä eikä tilannetta paranna kuolemantapaus, joka laukaisee varsinaisen jännitysnäytelmän äärimmäisissä olosuhteissa.

Teos on sekoitus jännityskirjallisuutta ja tietoteosta: punaisena lankana kulkee salametsästäjä Markovin kuolema tiikerin hampaissa, jonka ympärille on taitavasti koottu kuvaus Venäjän nykytilanteesta; kestävä kehitys ja äärimmäisen harvinaisen amurintiikerin suojelu jäävät toissijaisiksi korruptoituneiden virkamiehien ja paikallisten petovihan puristuksessa.

Teos sopii luettavaksi niin amurintiikereistä kuin ylipäätään Siperian nykytilanteesta kiinnostuneille. Faktatiedon sijoittaminen takaa-ajon sekaan vaikeuttaa hieman juonen seuraamista, mutta kokonaisuutena kirja antaa ajatuksiaherättävän kuvan amurintiikereistä.

Tekniset tiedot:
Vaillant, John: Tiikeri. Tositarina kostosta, elämästä ja kuolemasta
Suomentaja: Arto Häilä
ISBN: 978-951-0-36968-5
WSOY 2011
Sidottu, 335 s.
Kirjastoluokka: 50.11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...