maanantai 1. elokuuta 2011

Ramadan Kareem!

Lähde: http://www.123greetings.com/
Kauan odotettu, mutta lopulta aina yllättäen saapuva Ramadan-kuukausi on taas käsillä. Jumala Kaikkivaltias hyväksyköön paastomme ja antakoon meille voimia kestää niin fyysisesti kuin henkisestikin tämän pyhän kuukauden rasitukset saadaksemme parhaan siunauksen vuoden pyhimmistä päivistä ja öistä. Kootkoon se perheet ja ystävät yhteen. Ramadan rohkaiskoon anteeksiantoon ja sovitukseen niiden kohdalla, joita olemme kohdelleet väärin tai jotka ovat joutuneet oman epäoikeudenmukaisen käytöksemme kohteiksi. Antakoon se meille voimia jatkaa synnittömämmillä elämäntavoilla - Jumalan anteeksianto ja laupeus laskeutukoon päällemme kuin kesäinen vesisade.

Me Suomessa asuvat olemme yleisesti ottaen sellaisessa asemassa, että emme kärsi nälänhädästä. Kuukauden mittainen paasto auttakoon meitä muistamaan vähempiososaisia siskojamme ja veljiämme, eritoten kuivuuden vaivaamassa Itä-Afrikassa ja muilla kriisialueilla. Meillä on saatavilla ruokaa, jolla rikkoa paasto päivän päätteeksi. Jos Jumala suo, paasto auttaa meitä tuntemaan kiitollisuutta niistä pienistä ja suurista siunauksista, joita Jumala on meille lähettänyt.

5 kommenttia:

 1. Ramadan kareem sinulle myös sisko.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos M.K.! Allah tehköön Ramadanin siunaukselliseksi myös sinulle, sisko.

  VastaaPoista
 3. Ramadan Kareem,myös sinulle,sisko!
  Mina en paastoa sairauksieni vuoksi,mutta yritan parhaani mukaan korvata paastoamattomuuden,ja muuten noudattaa sita muilta osin.

  VastaaPoista
 4. Sateenkaari, minunkin Ramadan on jäänyt vajaaksi sairauteni vuoksi (kirjoitan siitä ehkä myöhemmin tarkemmin, insha Allah). Luulin, etä olisin pystynyt paastoamaan kunnolla, mutta tietyt rajat tulivat vastaan. Alhamdulillah, on kuitenkin olemassa tapoja korvata paasto.

  VastaaPoista
 5. Taalla Turkissa laakarit antavat ohjeita televisiossa Ramadanin alkaessa,ja sen kestaessa paaston ja sairauksien yhteisvaikutuksista,ja siita,keitten on hyva pidattaytya paastosta.

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...