sunnuntai 7. elokuuta 2011

Täyttäviä paastoruokia

En voi sanoa olevani kaikkein kokenein asiantuntija paastoruokien (tai ylipäätään ruoanlaiton) suhteen. Viime vuonna paastoni keskeytyi oloni huononnuttua niin, ettei paaston jatkaminen käynyt enää mahdolliseksi. Sairastamani pitkäaikaissairauden vuoksi minulle ei ole suositeltu paastoa, sillä koko päivän jatkuva syömättömyys ja juomattomuus voivat aiheuttaa niin heikon olon, että voin saada siitä sairauskohtauksen. Pienen lapsen äitinä pidän terveyttäni etusijalla. Tänä vuonna olin ajatellut paastota enemmän kuin viime vuonna, kunnes realiteetit iskivät taas vastaan.

Olen huomannut joidenkin ruokien olevan niin täyttäviä, että voisin kuvitella syöväni niitä paaston aikaan nälkää pitämään. Tässä muutama suosikkini välipalatyyppisistä ruoista, joista on helppo tehdä erilaisia muunnelmia sen mukaan, mitä kaapeista sattuu kulloinkin löytymään.

Banaani-kauraherkku (yksi reilunkokoinen annos)

1-1,5 keskikokoista banaania
2 dl maustettua tai maustamatonta jogurttia
1 dl kaurahiutaleita
(marjoja)
(siemeniä)

Pilko banaani(t) kulhoon. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kaurahiutaleiden turvota noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.

Kanavoileipä

täysjyväleipäviipaleita tai -patonkia
broilerin rintafilettä
majoneesia
salaatinlehtiä
(kurkkua, tomaattia)

Valmista broilerin rintafile (tai muu broilerinliha) valmiiksi ohjeen mukaan.Voitele leipäviipaleet tai patonki makusi mukaan. Lisää päälle salaatinlehtiä. Leikkaa broilerinliha leivän päälle viipaleiksi. Lisää lopuksi päälle majoneesia.

2 kommenttia:

 1. Ala riskeeraa,jos sinulla on krooninen sairaus.Minulla on sepelvaltimotauti,mika estaa paastoamisen nain kuumana aikana taalla Turkissa.Nesteytyksen vaillinaisuus saattais saada ikavia aikaan.
  Kuulostaa hyvilta nuo ohjeesi.
  Jos paastoaa,niin kannattaa valttaa punasta lihaa,paljon rasvaa sisaltavia tuotteita ja palşjoa sokeria.
  Keitot ovat hyvia ja salaatit,seka kala ja kana.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sateenkaari kommentistasi ja tuestasi! Joskus toivon tänne Suomeenkin kertomaasi televisiokanavaa, jolta voisi saada ohjeita islamin mukaiseen elämään ihan arjen tasolla. Kenties sellainen olisi saatavissa satelliittikanavilta (?). Olen ymmärtänyt, ettei vakavasti sairaiden tarvitse paastota, joten siksi tämä ratkaisu. Hyvä että kuulin sinulta vielä vahvistuksen asiaan.

  Sivuhuomautuksena muuten, että paaston ajan ruokavalio ei kuulosta kovin terveelliseltä, ainakaan jos siinä on ylenmäärin rasvaa ja sokeria. Ilmankos joillakin on tapana jopa lihoa Ramadanin aikaan, kun yöllä hotkitaan sitten liiankin kanssa. Tämä ei liene paaston perimmäinen tarkoitus.

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...