lauantai 29. lokakuuta 2011

Elämän tärkeimmät asiat

Lähde: http://www.kaarina.fi (kuva Juha
Haanpää)
Jos tekisit listauksen elämäsi tärkeimmistä asioista, näyttäisikö listasi kärkiviisikko tällaiselta:

1. auringonvalo
2. internetyhteys
3. puhdas juomavesi
4. jääkaappi
5. Facebook

Olin suoraan sanottuna ällistynyt lukiessani viikko takaperin Vantaan Laurista brittien keskuudessa tehdystä kyselytutkimuksesta, jossa yli 3 000 kyselyyn osallistunutta henkilöä listasi asioita, joita ilman he eivät voi elää. Tuloksena saatiin ylläoleva listaus useimmiten mainituista asioista.

Ei kai pitäisi olla yllättynyt ainakaan sen perusteella, kuinka paljon palstatilaa Facebook saa nykyään uutisoinnissa ja kuinka kaikki tuntuu tapahtuvan nykyään internetissä. Harvassa on nykyään sellainen suomalaiskotikaan, jossa ei ole nettiyhteyttä. Silti... Minne on kadonnut arvostus terveyttä, vapautta, rakkautta, perhettä, riittävää ruokaa ja asuntoa/kotia kohtaan? Ehkäpä suurimmalla osalla meistä länsimaisista ihmisistä perustarpeet on niin täytetty, ettei niitä osata ajatella muuna kuin itsestään selvyyksinä. Onko meille käynyt niin kuin eräässä laulussa pohditaan:

Why it always seems to go
That we don't know what we have got till it's gone
They raped paradise
And put up a parking lot

Miltä sinun listauksesi näyttäisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...