maanantai 31. lokakuuta 2011

Kirja-arvio: Vasta nyt näen

Vasta nyt näen on kokoelma eri alojen vaikuttajien kertomuksia siitä, mitkä hetket heidän elämässään ovat olleet vaikuttavia - sellaisia, joina he ovat ymmärtäneet jotakin olennaista elämästään. Mukana on yhteensä neljätoista 1920- ja 1940-luvun välisenä aikana syntynyttä tunnettua henkilöä, joiden elämän yksityinen puoli ei ole ollut aikaisemmin julkisuudessa esillä. Tarinansa saavat kertoa esimerkiksi Yrjö Kukkapuro, Pentti Linkola, Arne Nevanlinna, Risto Pelkonen, Annikki Tähti ja Rafael Wardi.

Kunkin henkilön tarina on kerrottu minä-muodossa, jolloin siihen on helppo eläytyä. Tarinat ovat kiehtovia ja avaavat keskenään todella erilaisten ihmisten elämistä asioita, jotka auttavat selittämään heidän nykyistä maailmankatsomustaan ja kehitystä niihn rooleihin, joissa heidät nykyisin  parhaiten tunnetaan. Paksulle valokuvapaperille painettu teos sisältää pelkistettyjä, Kaisa Rautaheimon ottamia valokuvia kustakin haastateltavasta ja kunkin tarinan lopussa on tiivistelmä henkilön keskeisimmistä saavutuksista.

Minulla ei ollut oikein minkäänlaisia odotuksia tämän teoksen suhteen, joten olin todella positiivisesti yllättynyt mukanaan vievistä elämäntarinoista. Kirjaan oli varmasti tarkoituksella valittu sellaisia haastateltavia, joilla on ikänsä puolesta kertynyt tarpeeksi elämänkokemusta erottaa elämänsä tärkeimmät hetket ja joiden elämät eivät ole iltapäivälehdissä loppuun kaluttuja. Tarinat olivat viehättäviä ja niitä olisi voinut lukea useammastakin henkilöstä.

Tekniset tiedot:
Kylänpää, Riitta: Vasta nyt näen
ISBN: 978-951-1-23284-1
Otava 2009
Sidottu, 224 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...