sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Valitse seurasi viisaasti

Mielestäni hyvän seuran tunnistaa ainakin seuraavista ominaisuuksista:

*olet hyväksytty omana itsenäsi
*saat inspiraatiota ja elämänvoimaa; positiivinen pohjavire, joka luo myönteisen hyvinvoinnin kierteen
*uskosi vahvistuu etkä tule johdatetuksi väärälle tielle
*yhdessäolo tuntuu kaikista mieluisalta ja perustuu vapaaehtoisuuteen
*henkisen ja fyysisen hyväksikäytön puuttuminen
*ei juoruilua eikä pahan puhumista toisten selän takana

Lähde: http://mikkol-miettii.blogspot.com
Tulin ajatelleeksi tätä teemaa, kun mietin tulevia kuukausia ja mahdollisia tapaamisia ystävien, sukulaisten ja tuttavien kanssa ja toisaalta kaikkia kuluneita vuosia, joihin on mahtunut jos jonkinlaisia tapaamisia ja kohtaamisia. Joidenkin henkilöiden seura vetää vaistomaisesti puoleensa ja herättää myönteisiä ajatuksia ja odotuksia, kun taas toiset tapaamiset tiedän jo etukäteen kielteisemmiksi ja suhtaudunkin niihin karttelevasti. Kaikkien kanssa pitää tunnetusti ainakin parhaansa mukaan yrittää tulla toimeen, vaikka kaikeksi onneksi saamme melko pitkälti itse päättää, kenen kanssa vietämme aikaamme. Silti toisinaan erinäisten velvollisuuksien ja sitoumusten vuoksi olemme tekemisissä sellaistenkin ihmisten kanssa, jotka eivät ole meille välttämättä hyväksi.

Seura vaikuttaa kuin huomaamatta siihen, millaisiksi tulemme ajatuksinemme ja käyttäytymiseltämme. Olemme kaikki sosiaalisia olentoja, joiden on vaikeaa elää umpiossa, täysin toisten antamien vaikutteiden ulottumattomissa. Varsinkin nuoremmalla iällä kyseenalaisen seuran aikaansaama sosiaalinen paine voi saada tekemään asioita, joista ei itse oikeasti pidä ja joita joutuu jälkikäteen katumaan. Vaatii rohkeutta olla erilainen ja kieltäytyä ja ottaa samalla riski tulla jätetyksi joukon ulkopuolelle - joukon, jonka kokoonpano perustuu usein yhdenmukaisuuden vaatimukseen. Siinä mielessä olen onnellinen siitä, että kouluvuodet ja murrosiän rosoisin aika ovat takana ja on mahdollisuus valita vapaammin ihmiset ja yhteisö, jonka kanssa päivänsä kuluttaa. Aikuistuttua ei ole enää niin kiinni vanhemmissakaan, jotka ehkä hyvääkin tarkoittaen ovat voineet ohjata suuntaan, joka ei lopulta osoittautunut kaikkein parhaaksi.

Silti aikuisenakin voi joutua johdatetuksi melko helpostikin vääränlaiseen seuraan, jos ei itse ole tietoinen omista päämääristään ja siitä, mikä on itselle hyväksi. Toisinaan on tuntunut jopa kohtuuttoman vaativalta arvioida, missä kulkee raja suotuisan ja haitallisen seuran välillä. Muslimiksi palaaminen on antanut minulle varmuutta jättäytyä pois sellaisten henkilöiden parista, joiden olen huomannut vaikuttavan kielteisesti henkiseen kehittymiseeni. On kuin olisi saanut puettua selkeiksi ohjenuoriksi sen, mikä on aikaisemmin vain vaistonvaraisesti tuntunut väärältä. Jumala antakoon meille siskoille ja veljillekin vahvuutta kulkea oman sydämemme äänen mukaan. Ehkäpä olemme islamiin palaamisen myötä menettäneet jonkin ryhmän, johon aikaisemmin kuuluimme. Olemme kuitenkin saaneet tilalle jotakin parempaan - maailmanlaajuisen umman, joka voi parhaimmillaan tukea meitä aivan arkipäivän tasolla. Antakoon se meille voimia ja olkaamme itse sen osana tekemässä siitä entistä vahvempi voimatekijä.

1 kommentti:

 1. Hieno artikkeli ja saisinko lisätä..

  Jumalan armelijaan armahtajan nimeen

  Jokainen sielu on tekojensa pantti
  paitsi oikeanpuoleiset
  jotka istuvat puutarhassa
  ja kysyvät syntisiltä:
  "mikä vei teidät Saqariin?" (helvettiin)
  nämä vastaavat: "me emme ruokoilleet
  emmekä ruokkineet köyhiä,
  vaan pidimme yhtä tyhjänpuhujien kanssa
  ja kielsimme tuomionpäivän,
  kunnes kuolema korjasi meidät."
  kukaan ei voi heitä auttaa

  Koraani, kietoutuneen suura, käännös Hämeen-Anttila


  Eli tässä Paratiisin asukkaat juttelevat Helvetin asukkaiden kanssa, ja kysyvät miksi he joutuivat tuleen. Helvetin asukkaat antavat 4 syytä.

  1. rukouksen välttäminen
  2. kieltäytyminen almujen annosta
  3. huonot ystävät!
  4. uskottomuus, kieltäminen

  eli huonot ystävät vievät sinut mukanaan helvetin tuleen, valitse ystäväsi viisaasti...

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...