torstai 24. marraskuuta 2011

Menossa ja tulossa

Menossa

Spontaanius. Työelämään palaamisen jälkeen lähes kaikki tekemiset ja menot on pitänyt suunnitella hyvissä ajoin etukäteen. Suunnittelemattomuutta voi kokeilla ehkä siinä, että valitsee ruokaostoksilla jotakin valmiiksi tehdyn ostoslistan ulkopuolelta. Suurissa linjoissa etukäteen suunnitteleminen on kuitenkin nykyään kaiken a ja o.

Työn pysyminen työpaikalla. Näinä luvattuina etätyön aikoina olen itsekin päässyt kokeilemaan palkkatyön tekemistä kotoa käsin. Kätevä ratkaisu erilaisten menojen yllättäessä, kunhan se jää kohdallani satunnaiseksi ratkaisuksi. En nimittäin osaa aina lopettaa työntekoa tuntien tultua täyteen, sillä ainahan voi tehdä vielä tuon ja tuon jutun alta pois...

Tavaralahjat. Eidin ja muiden juhlapäivien kynnyksellä mielessä pyörii aina sama kysymys: mitä antaa lahjaksi tai pieneksi tuliaiseksi juhlan tai vierailun yhteydessä? Olen omissa hankinnoissani alkanut suosia käsityöläisten tekemiä tuotteita - tai vielä parempaa, erilaisia palveluita. Monella meillä on tavaraa jo ongelmaksi asti, joten esimerkiksi syötäväksi tarkoitetut lahjat (leivonnaiset, kakut yms.)ovat varteenotettava vaihtoehto. Toisaalta kynttilät ovat oiva valinta: vähitellen häviävä materia korvautuu (toivottavasti) lämpimillä muistoilla.

Liha. En ole luopunut kokonaan lihasta, mutta syksyn tullen mieleni on tehnyt enemmän kasviksia ja hedelmiä. Kerran valmistin entiseen tapaan kanaa, mutta tuntui jotenkin vastenmieliseltä syödä sitä. Olenkin siirtynyt suosiolla enemmän kasviksiin, keittoihin, leipään ja maitotuotteisiin.

Tulossa

Musta. Jostakin selittämättömästä syystä olen mieltynyt käyttämään mustia vaatteita yhdistettynä harmaaseen, ruskeaan tai valkoiseen. Varma ja toimiva valinta, jota joku voisi kutsua myös tylsäksi. Ei kuitenkaan tarvitse käyttää aamulla liiaksi aikaa sopivien asukokonaisuuksien löytämiseksi.

Uusi vuosi. Islamilaista uutta vuotta vietetään tämän viikon lopulla, jolloin alkaa vuosi 1433. Vain Jumala (swt) tietää, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Rukoilkaamme, että saamme silloinkin osamme siunauksesta ja Jumalan armosta.

Kynttilät ja kotoilu. Pimeä ja viileä sää kutsuu viettämään aikaa kotona teekupposen ja kynttilöiden lämmössä. Vaikka lunta ei vielä näillä korkeuksilla olekaan maassa (tai ehkä juuri sen takia), vietän minä kotihiiri entistä enemmän vapaa-aikaa oman kodin rauhassa. Ja vaikka en joulukoristeista perustakaan, tuovat erilaiset koristevalot kuitenkin kaivattua tunnelmaa pimeällä ulkona liikkuessa. Kartoin kynttilöitä muutaman vuoden vauvavaiheen takia, mutta nyt niitäkin uskaltaa taas kokeilla kotonakin.

Valokuvat. Olen saanut hankituksi digikameran, joten nyt voin kenties toteuttaa silloin tällöin mielessäni liikkuneen idean julkaista joitakin itse otettuja valokuvia blogissani. Ehkäpä ainakin joistakin valmistuneista käsitöistä voisi ottaa kuvia, niin ei olisi aina pelkkien ohjelinkkien varassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan tekstejäni. Blogini on kommenttiystävällinen - varaan kuitenkin itselleni oikeuden olla julkaisematta kommentteja, jotka loukkaavat minua tai islamin uskoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...